Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

KORKU BÖYLE BİR ŞEY İŞTE -3

Türkiye'de dün saatler 22.00'i gösterdiği sıralarda internet çöktü.  Türk Telekom'un alt yapısını kullanan başta TTNET olma...

Türkiye'de dün saatler 22.00'i gösterdiği sıralarda internet çöktü. 

Türk Telekom'un alt yapısını kullanan başta TTNET olmak uzere internet servis sağlayıcılarda sorun yaşanırken, internet tüm Türkiye'de koptu. İnternetin neden kesildiğine dair ise herhangi bir bilgi veya açıklama yapılmadı.

Cep telefonlarıyla internet girişiminde bir sorun yaşanmazken sabit hatlarla ilgili sorun yaşandı. İnternet kesintisi yaklaşık 2 saat sonra sona erdi. Gece 00.00 itibariyle Türkiye genelinde internete erişim sağlanabiliyor... 

Operatörlerin internetinde herhangi bir sıkıntı yaşanmadı; sorun sadece Türk Telekom'un altyapısını kullanan sabit internet servis sağlayıcılarında meydana geldi... Kesinti yaklaşık 2 saat sürdü ve bu süre zarfında kullanıcılar şikayetlerini Facebook, Twitter gibi sosyal portallarda dile getirdi. 3G'de bir kopma olmadığından interneti kesilen kullanıcılar yine internete bağlanarak seslerini duyurdu.

Türk Telekom yetkileri sorunun giderilmesinin ardından twitter üzeriden şu açıklmayı yaptı: "Yaşanan kisa süreli teknik bir aksaklık nedeniyle internet erişiminde bazi bölgelerde kisa süreli sorun yaşanmiş, ekiplerimizin anlık müdahalesi ile yaşanan sorun giderilmiştir. Bilgilerinize sunariz"

İNTERNET NEDEN KESİLDİ?

Türkiye'de dün 22:00 sularında birçok ilde internet koptu. Türk Telekom'dan hurriyet.com.tr'ye yapılan son açıklamada sorunun fiber altyapı çalışmalarından kaynaklandığı belirtildi.

İnternet kesintisi başta İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirler başta olmak üzere birçok bölgede yaşanırken, bölgeden bölgeye değişmekle birlikte kesinti 50 dakikadan 120 dakikaya kadar devam etti. Gecenin ilerleyen saatlerinde de yer yer kesintiler yaşandı.

İŞTE KESİNTİNİN NEDENİ

Türk Telekom'dan yapılan açıklamada fiber altyapının yayılımı ve her noktaya ulaştırılmasına aracılık eden MPLS (Multi Protocol Label Switching) sisteminin kurulumu sırasında sorun çıktı ve tüm sistem yaşanan bu sorundan dolayı etkilendiğinden ülke genelinde birçok ilde kesinti yaşandı.

Cep telefonu operatörlerinin şebekelerinde herhangi bir sıkıntı yaşanmadığından kullanıcılar şikayetlerini Facebook ve Twitter portalları üzerinden 3G bağlantılarını kullanarak dile getirdi. Yani interneti kesilen Türk vatandaşı yine internete girerek tepkisini gösterdi.

İNTERNETİN KESİLMESİNDE REDHACK'İN PARMAĞI VAR MI?

Redhack, internet kesintisinin kendileri dolayısıyla olduğunu iddia ederken, Türk Telekom yetkilileri böyle bir şeyin söz konusu olmadığının altını çizdi.

YA GÜNDÜZ KOPSAYDI

İnternetin 22:00 - 00:00 saatleri arasında kesilmesini "şans" olarak değerlendiren uzmanlar, gün içinde olabilecek bir kesintinin birçok sektörü olumsuz yönde etkileyeceğini ve çalışmaların aksayabileceğini kaydetti.