Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Nisan ayında 75 işçi hayatını kaybetti!

2012 yılında her ay artış gösteren işçi ölümleri, Nisan ayında yılın en yüksek noktasına ulaştı. Nisan ayının bitimine henüz 5 gün vark...


2012 yılında her ay artış gösteren işçi ölümleri, Nisan ayında yılın en yüksek noktasına ulaştı. Nisan ayının bitimine henüz 5 gün varken, işçi cinayetleri şimdiden 75’i buldu. Gerçek ölüm sayısının ise bunun çok daha üzerinde olduğu tahmin ediliyor.
İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin verdiği bilgiye göre, Nisan ayının ilk 26 gününde gerçekleşen iş cinayetlerinin sayısı 75’e yükseldi. Bu sayı 2012 yılında bir ay içerisinde gerçekleşmiş olan en yüksek işçi ölümü sayısı oldu.
75 ölümün 20’si inşaatlarda gerçekleştiİşçi cinayetleri durmak bilmiyor
2012 yılında meydana gelen işçi cinayetleri dur durak bilmiyor. Ocak ayında en az 62, Şubat ayında en az 42, Mart ayında ise en az 59 işçinin iş cinayetleri sonucunda hayatını kaybettiği 2012 yılında, Nisan ayı ise henüz bitmeden en çok işçi ölümüne tanıklık yapmış oldu. Nisan ayının ilk 26 günü tespit edilebilen işçi ölümü sayısı 75 olarak gerçekleşti. Gerçekleşmiş olan işçi cinayetlerinin ise bu sayının daha da üzerinde olması bekleniyor.
Nisan ayında gerçekleşen işçi cinayetlerinin iş kollarına göre dağılımına göre, en çok işçi ölümü 20 ile inşaat iş kolunda gerçekleşti. Bu sayıyı 12 maden işçisi ve 10 enerji işçisi takip etti.
Nisan ayında gerçekleşen iş cinayetlerinin iş kollarına göre dağılımı ise şöyle gerçekleşti:
1 tarım/orman, 12 maden, 2 petro-kimya/lastik, 1 gıda, 7 tekstil, 1 ağaç, 3 çimento/cam, 3 metal, 2 gemi/tersane, 20 inşaat/yol, 10 enerji, 2 büro/eğitim/sinema, 1 denizyolu, 1 haberleşme, 2 sağlık, 2 belediye ve 5 çalıştığı sektörü belirleyen.