Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Ömerli merkezli baskınlarda gözaltı sayısı 19’a çıktı

Mardin'in Ömerli ilçesi ile İstanbul ve Diyarbakır illerinde 24 farklı adrese yönelik yapılan baskınlarda gözaltı sayısı 19'a çık...

Mardin'in Ömerli ilçesi ile İstanbul ve Diyarbakır illerinde 24 farklı adrese yönelik yapılan baskınlarda gözaltı sayısı 19'a çıkarken, BDP Ömerli İlçe binasına da baskın düzenlendi. 

Ömerli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Ömerli ve köylerinde, Savurlu, İstanbul ve Diyarbakır'da 24 farklı adrese yapılan baskınlarda çoğu BDP yöneticisi 19 kişi gözaltına alındı. Operasyonun "KCK" adı altında gerçekleştirildiği belirtilirken, BDP Ömerli İlçe binasında da yapılan aramada bilgisayar, CD, harddisk ve telefonlara el konulduğu belirtildi.

Mardin Valiliği aramalar hakkında yaptığı açıklamada, ev baskınlarının "KCK" adı altında gerçekleştirildiğini belirterek, 19 kişinin gözaltına alındığını ve 6 kişinin de arandığını kaydetti. 

Gözaltına alınanlardan 8'inin isimleri şöyle: BDP Ömerli İlçe Eş Başkanları Metin Kaya, Saadet Şimşek ve yöneticiler; Mehmet İhsan Erdem, Rıfat Kaya, Abdulrezak Şimşek, Mehmet Demir, Fadıl Aslan, BDP Savur İlçe Başkan Yardımcısı Şeyhmuz Aksoy.

ANF NEWS AGENCY