Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Tecavüze yine beraat!

Muğla Fethiye’de 2007 yılında 2’si çocuk 8 erkeğin toplu tecavüzden yargılandığı dava, yine hukuk skandalına dönüştü! Mahkeme, davanın ...


Muğla Fethiye’de 2007 yılında 2’si çocuk 8 erkeğin toplu tecavüzden yargılandığı dava, yine hukuk skandalına dönüştü! Mahkeme, davanın 27 Nisan Cuma günü görülen 8’inci duruşmasında “kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği gerekçesiyle” tüm sanıkları beraat ettirdi.
 
Mağdur kadının avukatları, “delil yetersizliği” gerekçe gösterilerek verilen beraat kararına tepki gösterdi. Avukatlar, “Daha ne delili lazım?” diye sordu.
 
KADINLARA POLİS ENGELİKarar, davanın başından beri takipçisi olan, “Erkek değil gerçek adalet” isteyen kadın örgütleri tarafından tepki ile karşılandı. Her duruşmada olduğu gibi son duruşmada da adliye önünde bekleyen kadınlar, kararın açıklanmasının ardından “Bu dava burada bitmez” sloganları ile yürüyüşe geçti, ancak polisin engellemeleriyle karşılaştı. Mustafa Kemal Bulvarı ve Yerguzlar Caddesi’ni bir süre trafiğe kapatarak oturma eylemi yapan, ardından otobüslerle ilçe merkezine gitmek isteyen kadınların araçları polis tarafından durduruldu. Kadınlar tüm bu engellemelere karşı eylemlerini gerçekleştirerek kararı protesto etti.

BU DAVA BURADA BİTMEYECEK!Kadın örgütlerinin protesto eylemleri bugün de devam etti. Tecavüze Karşı Kadın İnisiyatifi’nin çağrısıyla Taksim Tramvay Durağı’nda toplanan kadınlar, “Bu dava burada bitmez!”, Tecavüze yine beraat, Fethiye’de yargı tecavüzü onayladı” pankartları açtı.
İnisiyatif adına konuşan Rojin Akın, “Bu karar, bu memleketin adalet anlayışında ve işleyişinde erkek egemenliğinin kadınlara yönelik şiddeti, tecavüzü ne kadar ısrarla savunduğunun açık bir örneğidir” dedi. Akın, Adli Tıp raporu, cep telefonları takibinde sanıkların olay yerinde bulunduklarına ilişkin rapor, jinekolog raporu, sanıkların birbirleriyle uyuşmayan ifadeleri gibi pek çok delilin mahkeme tarafından delil sayılmadığını belirtti. Mahkemenin tecavüz sanıklarını suçsuz bulduğu için değil, delil yetersizliğinden beraat ettirdiğine dikkat çeken Akın, mağdur avukatlarının davayı temyiz edeceklerini duyurdu. Akın, şunları söyledi: “N.Ç. davasının zamanaşımına uğratıldığı yer de bir adalet kurumudur. Mahkemelerde tecavüzcüler aklanıyor ve Türkiye kadınlar için güvenilir bir ülke olmaktan iyice çıkıyor. Tecavüzcüleri aklamanın sorumluluğunu taşıyan kurum ve kişiler, aynı zamanda yeni tecavüzleri teşvik ediyorlar. Duyuruyoruz! Bakan Fatma Şahin’i ve bütün sorumluları tecavüze karşı adaletin yerini bulması için göreve çağırıyoruz!”
Kadınlar, eylemde “Bu dava burada bitmeyecek”, “Erkek adalet değil gerçek adalet”, “Yaşasın kadın dayanışması” sloganları attı.SEVGİM DENİZALTI/BİRGÜN