Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Bu fotoğrafa dikkatlice bakınız: Kim bu 6 kişi?

Yunan arşivlerinden alınan bu resme dikkat ediniz. Resimde Manisa'nın işgalinden sonra Tiyatro izleyen Yunanlı askerleri ve altı tane...

Yunan arşivlerinden alınan bu resme dikkat ediniz. Resimde Manisa'nın işgalinden sonra Tiyatro izleyen Yunanlı askerleri ve altı tane sarıklı bazı kişiler var.

Hemen merakınızı gidermek için söyleyeyim.Bu hoca kılıklı soytarılar Menemen de Cumhuriyete ve Atatürk'e başkaldırarak Yunanlılarla işbirliği yapan kişilerdir.



Arşivler de kimlikleri malum olan bu zatları deşifre edeyim ki Türk Milleti kimleri Meclise Vekil gönderdiğini de öğrenmiş olsun.

Giritli Mehdi Derviş, Sütçü Mehmed , Şamlı Mehmet Menemen'de Asteğmen Fetmi KUBİLAY'ın başını bağ testeresi ile kesip yeşil bayrağın tepesine takarak sokaklar da dolaştıran kişilerdir.

Bu kişiler çatışmada öldürülür, Tabii bu isyana yardım ve yataklık eden aralarında önceden Şeyh Sükuti’nin Menemen belediye başkanlığı yaptığı sırada yönetimde birlikte olduğu bilinen Hayımoğlu Yahudi Jozef, Erbilli Şeyh Esad’ın oğlu Mehmet Ali ve 37 kişi de daha sonra idam edilir.

Nakşibendi Şeyhi Esad Efendi ise ilerlemiş yaşından dolayı 24 yıla hapis olur, daha sonra tutuklu bulunduğu sırada hastalığından dolayı ölür, Fakat Şeyh Esat ve tarikatının amacı Cumhuriyet kayıtlarına, “Hükümeti yıkmak, ATATÜRK ilke ve inkılaplarına aykırı olarak saltanat ve şeriatı getirmek, tekke ve zaviyeleri açmak, şapkayı yasaklayıp yeniden fesin kullanılmasını” sağlamak olarak geçer.

Menemen isyanını Giritli Hüsnü Bey’in Türk Milletine ve Cumhuriyete karşı düşmanlığı sonucu Yunanistan’a gittikten sonra buradan idare ettiği yazılıdır.

Olayların tertipleyicileri ise Nakşibendi tarikatı lider Erbilli Şeyh Esat, işgal dönemin Manisa Valisi Giritli Hüsnüyadis 1922’de Yunanistan'a yerleşir ve onun kardeş çocuğu Giritli Derviş Mehmet, Menemen Belediye Başkanı Şeyh Sükuti ve akın akın Manisa’dan Menemene gelen diğerleri de Müslümanlığı bırakıp Hristiyan olurlar.

Böylece işbirlikçilikleri de tescillenmiş olur.Yani bu halkımızı ''Din elden gidiyor'' diye kışkırtan ve Atatürk'ü deccal ilan eden soytarılar işgal yıllarında Yunana kurşun sıkmadıkları gibi genç bir Türk askerinin kafasını bağ testeresi ile tereddüt etmeden kestikleri için bu hainleri asla unutmamamız lazımdır.

Çünkü “Menemen isyancısı Derviş Mehmet’in (Menemen-Sümbüller Köyü) ikinci eşinden torunu, babadan Girit Rum’u, anadan Mısırlı Arap olan zat şimdi Meclis 'te vekillik yapan Bülent ARINÇ ın dedesidir…

Ve bu Bülent Arınç'ın dedesi ,Manisa'yı düşmana savunmasız olarak teslim edip 1500 kişinin bağ testeresiyle kesilmesine, 300 civarında kadına tecavüz edilmesine sebep olan Manisa Valisi Hüsnü (Hüsniyadis) Derviş Mehmet ile kardeş çocuğudur.
Ne yazık ki bu zatı muhterem Türklüğün şimal yıldızı gibi parlayıp yükseldiği Bursa vilayetimizden de Milletvekili seçilmeyi başarmıştır.

ERTUĞRUL KALAFAT
YAZAR
Kaynak (T.Tarih Kurumu Arşivleri)