Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

DHL işçilerine destek büyüyor

Sendikalı oldukları için işten atılan DHL işçilerinin direnişlerinin 180.gününde İstanbul başta olmak üzere 7 ilde ve dünyanın pek çok ...


Sendikalı oldukları için işten atılan DHL işçilerinin direnişlerinin 180.gününde İstanbul başta olmak üzere 7 ilde ve dünyanın pek çok ülkesinde küresel dayanışma eylemi düzenlendi.
Anayasal haklarını kullanarak TÜMTÜS’e üye oldukları için işten çıkarılan DHL işçileri direnişlerinin 180. gününde, DHL Türkiye İşçileri ile Dayanışma Uluslararası Küresel Eylem Günü’nde İstanbul başta olmak üzere 7 ilde ve dünyanın pek çok ülkesinde dayanışma eylemleri düzenlendi.
Eyleme, Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, Deri-İş İstanbul şube başkanı Binali Tay ve yönetim kurulu üyeleri, Hava-İş Anadolu yakası şube başkanı Sezgin Uzun ve yönetim kurulu, 198 gündür onurluca direnen Hava-İş üyeleri, Denizciler Dayanışma Derneği başkanı Ural Çağrıcı ve yönetim kurulu, Teksif Topkapı şube başkanı Naim Akın, Tes-İş Sendikası 2 Nolu şube sekreteri Yaşar Akarsu, Türk Metal Sendikası Anadolu yakası şube başkanı Halil Erdal ve üyeleri, Birleşik Taşımacılık Sendikası İstanbul şube başkanı Hasan Bektaş, Tes-İş Beykoz şube ve işyeri temsilcileri, Tek-Gıda İş İstanbul şube başkanı Yunus Durdu ve üyeleri, Toleyis Marmara Bölge Şube başkanı Yusuf Kutlu, Toleyis İstanbul şube başkanı Cemil Çiftçi, Basın-İş İstanbul şube başkanı Levent Dinçer, Belediye-İş 2 nolu şube başkanı Hasan Gülüm, Yol-İş sendikası İstanbul şube başkanı Erden Acar, Türkiye Komünist Partisi, Emek ve Özgürlük Cephesi, Gençlik Cephesi, UİDDER ve Mücadele Birliği de katıldı.
DHL işvereninin sendikal hak ve özgürlüklere karşı bu düşmanca tutumu, dünyanın birçok ülkesinde yanı sıra Türkiye’de ise başta İstanbul olmak üzere Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Gaziantep ve Mersin illerinde protesto edildi.
img_0526-300x200.jpg
TÜMTİS’in çağrısıyla bugün dünyanın birçok yerinde gerçekleştirilen eylemler çerçevesinde İstanbul Kavacık’ta bulunan DHL yönetim binasına yürüyen işçileri adına basın açıklamasını TÜMTiS Genel Başkanımız Kenan Öztürk yaptı.
Bugün dünyanın birçok ülkesinde rengi, dini, dili farklı binlerce emekçinin DHL işçilerine destek için bir araya geldiğini ifade eden Öztürk, söz konusu küresel eylemle bir kez daha DHL işvereninin sendika düşmanlığı yapmaması konusunda uyarılacağını kaydetti. Öztürk, DHL’de haksız, hukuksuz işten çıkarılan işçiler geri alınması ve işçilerin sendika hakkına saygı gösterilmelisi gerektiğini dile getirdi.
DHL patronuna seslenen Öztürk şunları dile getirdi:
“DHL işçisi mücadelesini başarıyla sonuçlandırmaya kararlıdır. Dünyanın bütün işçileri ile birlikte direnmeye ve mücadele etmeye devam edecektir. Sonunda kazanan işçi sınıfı, uluslararası dayanışma ve kazanan DHL işçisi olacaktır!”
Eylemde söz alan Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak ise sermayenin saldırılarına, iktidarın duymazlığına karşı birlikte mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti. Büyükkucak sözlerini şöyle tamamladı:
“Emeğe karşı saldırıların bir parçasını bugün burada yaşıyoruz. DHL tarafından gerçekleştirilen bu saldırı ne ilktir ne de son olacaktır. Artık bir şeyi fark etmiş olmalıyız: Sermayenin saldırılarına, iktidarın duymazlığına karşı ancak birlikte mücadele edersek kazanabiliriz. Bugün hem Türkiye’nin birçok ilinde hem de dünyanın pek çok ülkesinde işçiler dayanışma için eylemde. Buradan DHL işverenini masaya oturup, bu sorunu sendika ile diyalog kurarak çözmeye çağırıyoruz. Eğer işveren bu tavrında inat ederse, bu eylemler DHL işçileri kazanana kadar büyüyerek devam edecektir. Türk-İş Konfederasyonu olarak sonuna kadar TÜMTİS sendikamızın ve direnen DHL işçilerinin yanındayız” dedi.
Eylem atılan sloganlar ve halaylar ile sona erdi.

SON YAZIDAN