Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Suriyeli çetelere nasıl militan toplanıyor işte kanıtı

Suriye'de yaşanan katliamlar için nasıl "muhalif" toplandığına ilişkin önemli bir haber daha ortaya çıktı. Suudi Arabista...


Suriye'de yaşanan katliamlar için nasıl "muhalif" toplandığına ilişkin önemli bir haber daha ortaya çıktı. Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, yayımladığı bir genelgeyle idam cezası almış katilleri, tecavüzcüleri Suriye’de cihat etmeleri şartıyla salıverileceğini duyurdu.
Yemen'den yayın yapan bağımsız web siteleri, Suudi Kraliyet Ailesi’nin Suriye’de halka ve devlete savaş açan dış saldırıya ortak olduğunu kanıtlayan resmi bir belge yayınladı.
İdam mahkumları cihata gönderiliyorYurt gazetesinden Ömer Ödemiş'in haberine göre, Suudi rejiminin uyuşturucu, cinayet ve tecavüz suçundan idam cezasına çarptırılmış birbirinden tehlikeli yüzlerce mahkûmu Suriye’ye gidip silahlı terör gruplarına katılmaları karşılığında serbest bıraktığını ortaya koydu.
Söz konusu belgede, Suudi Arabistan otoriteleriyle Arap ve yabancı uyruklu mahkûmlar arasında, idam cezasının iptal edilmesi ve Suudi Arabistan’daki ailelerine maaş bağlanması karşılığında serbest bırakılarak Suriye’ye gitmeleri konusunda anlaşma yapıldığı belirtiliyor. Belgede, 105 Yemenli, 212 Suudi Arabistanlı, 96 Sudanlı, 254 Suriyeli, 82 Ürdünlü, 68 Somalili, 32 Afganlı, 194 Mısırlı, 203 Pakistanlı, 23 Iraklı, 21 Filistinli ve 44 Kuveytli suçlunun adı geçiyor.
Cinayet, tecavüz, uyuşturucu tacirleri ve çocuk katillerinin de aralarında bulunduğu suçluların eğitilerek cihat için Suriye’ye gönderileceklerine işaret edildi. Daha önce de Suudi Arabistan kendi ülkelerinde eylemle yapan El Kaide üyelerinin Suriye’de cihada katılmaları şartı ile ülkeyi terk etmelerine izin vereceğini duyurmuş bu anlaşma sonrasında da El Kaide teröristleri Suudi Krallığı’na karşı eylemlerini durdurarak, Suriye’ye geçeceklerini açıklamışlardı.