HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Antalya’da 2B’ciler 5 kilometrelik yolu kapattı

Antalya’da orman vasfını yitirmiş arazilerin satışı konusunda rayiç bedelleri yüksek bulan köylülerin direnişi sürüyor. Sabah 9.00’da An...

Antalya’da orman vasfını yitirmiş arazilerin satışı konusunda rayiç bedelleri yüksek bulan köylülerin direnişi sürüyor.
Sabah 9.00’da Antalya-Alanya yolu Isparta kavşağında toplanmaya başlayan köylüler, binlerce polisten oluşan bir polis barikatı ile karşılaşarak karayoluna bir süre inemediler. Daha köylü kadınların barikatı yaran bir atağı ile seraların arasından geçerek yola ulaşan yüzlerce köylü Antalya-Alanya karayolunu kesti.
Yol kesilir kesilmez kaldırım taşları ve lastiklerle yol trafiğe kapatıldı. Yüzlerce köylü Aksu ilçe merkezine doğru yürüyüşe geçti. Yol boyunca kaya parçaları ve kaldırım taşları ile bütün yolu kapatarak ilerlediler.
Aksu ilçe merkezinde AKP ilçe binasını da taşlayan köylüler Alanya yönüne doğru yürüyüşe devam etti. AKP ilçe binasının polis demirleriyle çevrilerek iki panzer ve çok sayıda polisle korumaya alındığı gözlendi. Kilometrelerce süren yürüyüşte yer yer çevik kuvvetle de karşı karşıya gelen köylülerden gözaltına alınanlar oldu. Birçok noktada köylülerin önü kesilmesine rağmen arka sokaklardan tekrar yola çıkan köylülerin yol kapatma eylemi iki saat sürdü. Karayolunda ulaşımın iki saat boyunca iki taraflı engellenmesi sonucu binlerce araç sıkışarak bekledi.
‘Kadınlarınıza sahip çıkın’
Özellikle kadınların mücadeleci tutumları ve uzlaşmaz tavırları eylemin uzun sürmesini sağladı. Polis amirlerinin köylü erkeklere yaptığı “kadınlarınıza sahip çıkın” çağrısına kadınlar tarafından büyük tepki gösterildi.
Ben bu yolu ulaşıma açmak zorundayım diyen emniyet amirine bir köylü kadın, “Ben de hakkımı aramak zorundayım” yanıtını verdi.
Köylüler dağılmak üzere iken, 07 AKP plakalı Porsche markalı bir cip, köylülerin üzerine sürüldü. Köylülere bağıran cip sürücüsünü köylüler aşağı indirdi. Aracı büyük miktarda hasara uğratan köylüler, kendilerini tehdit eden sürücüyü de darp ettii. Bunun üzerine 26 kişi gözaltına alındı.
Gözaltına alınanlar Antalya’ya götürülürken, köylüler, Belediye önünde gözaltıların serbest bırakılması için bekliyor.
Öte yandan köylüler önümüzdeki günlerde bütün Antalya’yı örgütleyecek bir çalışmayı başlatmaya hazırlanıyor. Köy köy gezilerek bütün köylerle bir koordinasyon örgütlenecek ve daha büyük etkili eylemler örgütlenecek.

Business News