HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

MADEM ÖYLE, GEL BÖYLE...!

  İŞÇİ SAVUNMA KOMİTESİNDEN CEZALANDIRMA! İşçi Savunma Komiteleri, OSTİM ve İvedik’teki patlamanın sorumlularından Mehmet Doğan’ı cez...

İŞÇİ SAVUNMA KOMİTESİNDEN CEZALANDIRMA!
İşçi Savunma Komiteleri, OSTİM ve İvedik’teki patlamanın sorumlularından Mehmet Doğan’ı cezalandırdı. Alinteri.org, İşçi Savunma Komiteleri tarafından kendilerine e-posta yoluyla gönderilen açıklamayı yayımladı. Ankara OSTİM ve İvedik’te Metsan ve Ersoylar adlı işyerlerinde 3 Şubat 2011 tarihinde meydana gelen patlamalarda 20 işçi hayatını kaybetmiş 52 işçi de yaralanmıştı.
İşçi Savunma Komiteleri tarafından yapılan açıklamada Mehmet Doğan adlı kişinin evinin önünde kafası, kolu ve bacakları kırılarak cezalandırıldığı belirtildi.
Açıklamada Ersoylar Firması’nın sahibinin yakın akrabası olan Mehmet Doğan’ın, OSTİM ve İvedik’teki patlamaların delillerinin yok edilmesine yardımcı olduğu, tüpleri kendi işyerine götürüp boyattıktan sonra piyasaya dağıttığı belirtildi. Doğan’ın ayrıca Ersoylar firmasının nakliye araçlarını el konulmaması için kendi bünyesine aldığı da ifade edildi.

İŞTE AÇIKLAMA
3 Şubat 2011 tarihinde Ankara’daki OSTİM Sanayi Sitesi‘nde aynı ortaklara ait olan Metsan ve Özkanlar işyerlerinde 1.5 saat arayla yaşanan patlamalar sonucu yirmi işçi kardeşimiz göz göre göre katledilmişti.
Patlamanın yaşandığı işyerlerinde sanayi tüpleri dolumu yapılmaktaydı. İşyeri patronları daha ucuz olduğu için sanayi tüplerini doğalgazla doldurarak piyasaya sürdüler. Gözlerini kar hırsı bürüyen katil patronlar böylesi bir dolumun nelere neden olabileceğini bildikleri halde üretimi bu şekilde sürdürdüler. Bunun sonucunda ise, yirmi işçi kardeşimiz yaşanan patlama sonucu parçalanarak katledildi.
Patlamanın hemen ardından işyerlerine gelen patronlar delilleri ortadan kaldırmak için boş ve patlayan tüpleri kamyonlarla kaçırarak kendilerini aklamaya çalışmışlardır. Dahası, yirmi işçi kardeşimizin feci şekilde parçalanarak ölmesine aldırış etmeden onlar ellerinde bulunan taşınır ve taşınmaz mallarını korumak için çeşitli hilelere başvurdular. Ellerinde bulunan delil niteliğindeki tüpleri farklı bir firmaya taşıyarak yeniden boyadılar. Ardından nakliye yapılan araçları yine aynı firmaya devrederek hem delilleri kararttılar hem de el konulmaması için sermayelerini korudular. Dahası, bu katiller burjuvazinin mahkemelerinden ellerini kollarını sallayarak çıktılar.
Bizler, İşçi Savunma Komitesi olarak, göz göre göre katledilen yirmi işçi arkadaşımızın katillerine hakettikleri cezayı vermek için kolları sıvadık. Uzun süren istihbarat çalışmalarının ardından katil patronların devletin kolluk güçlerince korunduğu, adreslerini değiştirdikleri ve sırra kadem basarak ortalıktan kayboldukları gerçeğiyle karşılaştık.
Fakat hesaba katmadıkları ve geride bıraktıkları izden habersizdiler. İşçi Savunma Komitesi üyelerimizin yaptığı araştırmalar sonucu eli işçi kanına bizzat bulaşan, hatta esas katil patronları gözü gibi korumaya çalışan başka bir katil patronla karşılaştık.
Bu pislik, patlamanın ardından delillerin yok edilmesine bizzat yardım eden, delil niteliğindeki tüpleri kendi firmasına götürüp boyayan ve hala o tüpleri doldurarak piyasaya süren ve patlama olan Ersoylar firmasına ait nakliye araçlarına el konulmaması için kendi firması bünyesine alan alçaktı.
Mehmet Doğan adındaki bu alçak aynı zamanda patlama olan firmaların dolum yapılan tüplerini piyasaya dağıtan taşeron firmaydı. Dahası, Ersoylar firması patronlarının yakın akrabasıydı.
Mehmet Doğan adlı bu pisliğin halen Sincan Sanayi Sitesi‘nde gaz dolumu yapan bir firması bulunmakta, patlamanın olduğu firmalardan aldığı tüp nakliye araçlarıyla dağıtım yapacak kadar da kendisine güvenmekteydi. Öyle ki, tüp dağıtımını yaptığı araçlardan bir kısmının üzerinde halan Ersoylar Gaz Firması‘nın logosu ve ismi bulunmakta.
İşçi Savunma Komitesi olarak yapılan istihbarat çalışmaları sonucu yirmi işçi kardeşimizin kanına elini bulaştıran Mehmet Doğan isimli alçak, İşçi Savunma Komitesi tarafından evinin önünde kafası, kolu ve bacakları kırılarak cezalandırılmıştır.
Fakat bizler, İşçi Savunma Komitesi olarak OSTİM katliamının sorumlularıyla olan defteri kapatmadık! Bu ilk adımdı. Metsan ve Ersoylar firmalarının katil patronlarından da hesap sorulacak!
İsimlerini biliyoruz, kale niteliğindeki evlerini, nasıl korunduklarını biliyoruz. Kendinizi ne kadar saklamaya çalışsanız da peşinizdeyiz!
ASLA UNUTMAYACAĞIZ, ASLA AFFETMEYECEĞİZ!!!
* Yaşasın İşçi Savunma Komiteleri!
* Asla Unutmayacağız, Asla Affetmeyeceğiz!
* Kahrolsun Ücretli Kölelik Düzeni!

Business News