Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Habertürk’ten çirkin haber

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad’ın cenaze töreninde gözyaşları içindeki Chavez’in annesine sarılmasının ardından Habertürk çirkin bir ha...

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad’ın cenaze töreninde gözyaşları içindeki Chavez’in annesine sarılmasının ardından Habertürk çirkin bir haber yayınladı. Haber "özel haber" olarak duyurulurken, haberi özel kılan ise sarılmanın haram olduğuna dair Diyanet'ten alınan görüş oldu.
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın, Chavez'in cenaze törenindeki davranışlarının İran'da krize neden olduğunu ileri süren Habertürk, Ahmedinejad'ın cenaze töreni sırasında Chavez'in 78 yaşındaki annesi Elena Frias'a sarılmasına ilişkin Diyanet İşleri eski Başkanı Süleyman Ateş’ten görüş aldı.
İşte Habertürk.com’da yayınlanan Diyanet İşleri eski Başkanı Ateş'in insanlık dışı görüşü:
İslam açısından bir erkek, genç de olsa yaşlı da olsa nikah düşen bir kadına sarılamaz. Dini açıdan bu haramdır. Sarılması doğru değil. Sadece elini sıkıp başsağlığı dileyebilirdi. Bu tavrın cenazede olması da durumu değiştirmez.
“Ahmedinejad günah mı işledi?” başlıklı haberde İran’dan bir dini liderin yaptığı insanlık dışı açıklama da yer buldu:
İsfihan kenti dini lideri Muhammed Taci Rehber, "Namahrem bir kadının elini sıkmak, ister genç ister yaşlı olsun, her şartta haramdır. Sarılmak veya duygularını böyle göstermek İran İslam Cumhuriyeti gibi bir ülkenin Cumhurbaşkanı'nın izzetine yakışmaz" dedi.
ozelhaber.jpg

SON YAZIDAN