Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Maduro Capriles'e 'faşistsin' dedi

Sosyalist lider Chavez'in hayatını kaybetmesinin ardından 14 Nisan'da yapılmasına karar verilen başkanlık seçimi için adaylar be...

Sosyalist lider Chavez'in hayatını kaybetmesinin ardından 14 Nisan'da yapılmasına karar verilen başkanlık seçimi için adaylar belli oldu. Muhalefetin adayı Capriles, Maduro'yu “yalancılıkla” suçlarken Maduro, Capriles'e “sen bir faşistsin” diyerek cevap verdi.
Venezuela Ulusal Seçim Konseyi Başkanı Tibisay Lucena önceki gün devlet televizyonundan yaptığı açıklamada seçim kampanyasının 2 Nisan'da başlayarak 11 Nisan'da sona ereceğini duyurdu. Lucena, adayların Pazartesi (bugün) gününe kadar kayıt yaptırması gerektiğini belirtti.
İlk başvuruyu Maduro yaptı
Chavez'in hayatını kaybetmesinin ardından geçici Devlet Başkanlığını görevini üstlenen Nicolas Maduro, Lucena'nın açıklamasının ardından Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi'nin (PSUV) adayı olarak başvurusunu yaptı.
Chavez, son ameliyatını olmak üzere Küba'ya gitmeden önce yaptığı konuşmada, kendisine bir şey olması durumunda halefi olarak Maduro'yu işaret etmiş ve halktan desteklemesini istemişti.
Eski bir otobüs şoförü ve sendikacı olan Maduro, 2006 yılından 2013'e kadar Dışişleri Bakanlığı görevini üstlenmiş, Ekim 2012'den sonra da Devlet Başkanı Yardımcısı olmuştu.
“Devrimin idealleri için hayatımı vermeye hazırım”
Son yapılan kamuoyu yoklamalarına göre seçimi kazanacağı tahmin edilen 50 yaşındaki Maduro, seçim tarihinin belli olmasından sonra yaptığı açıklamada Cahvez'in izinden gideceğinin sözünü verdi.
“Zeka, karizma ve tarihi güç hakkında fikir yürütmek gerekirse ben Chavez değilim” diyen Maduro “Ancak, Bolivarcı devrimin idealleri için hayatımı feda etmeye hazırım. Ben kendimi Chavez’in oğlu olarak hissediyorum. Ama hiçbir zaman onun bu sorumluluğu bana yükleyeceğini düşünmemiştim” diye konuştu.
Sert açıklamalar
Maduro'nun 14 Nisan'da düzenlenecek seçimlerdeki rakibi ise son seçimlerde Chavez'in 10 puan gerisinde kalan Henrique Capriles oldu.
Muhalefetin adayı olarak resmi başvurusunu yapan Capriles bugün düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada “Savaşacağım.. Nicolas, sana kolay bir lokma olmayacağım. Aldığın oylarla beni geçmen gerekecek” diye konuştu. Maduro'nun sürekli yalan söylediğini iddia eden 40 yaşındaki başkan adayı “İnsanlar sana oy vermeyecek, oğlum” diye konuştu.
Capriles, Maduro'nun aksine serbest piyasayı ve ABD ile yakın ilişkileri savunuyor.
“Sen bir faşistsin”
Capriles'in iddialarına ise Maduro'dan yanıt gecikmedi. Maduro yaptığı açıklamada muhalefeti “iğrenç suçlamalarda bulunarak” şiddet üretmeye çalışmakla suçlarken, Capriles'e “Seni sefil zavallı! Gerçek yüzünü gösterdin, sen bir faşistsin” dedi.
Meclis Başkanı Diosdado Cabello da sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan yaptığı açıklamada, Capriles, önce Chavez ile uğraştın. Şimdi de halkın Chavez'e olan sevgisiyle uğraşıyorsun. Adaylığın, savaş ilanından başka bir şey değil” diye yazdı.

SON YAZIDAN