HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Ahmet Abakay'dan 'akil' toplantısına ret!

ÇGD Genel Başkanı ve soL Gazetesi yazarı Ahmet Abakay, Akil İnsanlar Heyeti tarafından kendisine yapılan çağrıyı reddetti. Abakay, &quo...

ÇGD Genel Başkanı ve soL Gazetesi yazarı Ahmet Abakay, Akil İnsanlar Heyeti tarafından kendisine yapılan çağrıyı reddetti. Abakay, "Başbakana kayıtsız şartsız bağlı böyle bir heyeti meşrulaştırma, onlara konu mankeni olma ne ÇGD’ nin ne Genel Başkanı olarak benim işim değildir" dedi.
Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Başkanı ve soL Gazetesi yazarı Ahmet Abakay, "Akil İnsanlar Heyeti"nin Ankara'da yapacağı toplantı için kendisine gönderilen daveti reddetti.
Ahmet Abakay tarafından yapılan açıklama şöyle:
"Başbakan’ın belirlediği, görevlendirdiği, bağımsız davranamayan, hükümetin propaganda birimi gibi çalışan akil insanların çalışmaları gayri ciddi, magazinleşen kimi tutum ve davranışlarıyla alay konusu olmuştur.
İktidarın giderek artan baskıcı tutumuna, son olarak 1 Mayıs'ta Taksim'de yaşanan devlet, polis terörüne arka çıkan başbakanı eleştiremeyen, tersine çalışmalarıyla başbakanın 'takdirine mazhar olan' akil insanların çalışmaları hükümete bağımlı yürümektedir. Şehit annesi bulup ona sarılarak poz verip, duygu sömürüsü yapan akiller, sünnet düğünlerine, kına gecelerine, denk düşerse deve güreşlerine katılacak hale gelmiştir.
Her yere giden bu propaganda timi, cezaevlerinde haksız ve hukuksuz şekilde tutulan 62 gazeteciye ya da ailelerine ziyarette bulunmayı akıl etmemektedirler. Çünkü Başbakan kızar, çünkü Başbakan cezaevlerindeki bu kişileri terörist kabul ediyor.
Başbakan'a kayıtsız şartsız bağlı böyle bir heyeti meşrulaştırma, onlara konu mankeni olma ne ÇGD’ nin ne Genel Başkanı olarak benim işim değildir. Onları başbakanlarıyla baş başa bırakıyoruz."
(soL - Haber Merkezi)

Business News