Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

KESK dört koldan Ankara'ya yürüyor!

“İnsanca yaşam, güvenceli gelecek, eşit, özgür ve demokratik bir Türkiye için yürüyoruz!” diyen KESK’in Ankara yürüyüşü sürüyor. Kamu e...

“İnsanca yaşam, güvenceli gelecek, eşit, özgür ve demokratik bir Türkiye için yürüyoruz!” diyen KESK’in Ankara yürüyüşü sürüyor. Kamu emekçileri geçtikleri kentlerde basın açıklamaları yapıyor, forumlar düzenliyor, forumlara katılıyor.
KESK, ülkenin dört bir yanından başlattığı yürüyüş kollarını AKP faşizminin katlettiklerinin isimlerini verdi. Hopa’dan başlayan yürüyüş kolu Metin Lokumcu adıyla, Edirne’den başlayan yürüyüş kolu Mehmet Ayvalıtaş, Ali İsmail Korkmaz adıyla; Manisa’dan başlayan yürüyüş kolu Ethem Sarısülük, Medeni Yıldırım adıyla, Roboski’den başlayan yürüyüş kolu ise Bedran-Orhan Encü, Abdullah Cömert adıyla yürüyor.
Edirne’den 16 Ağustos’ta yola çıkan Mehmet Ayvalıtaş, Ali İsmail Korkmaz Yürüyüş Kolu, dün İstanbul’a ulaştı. Polis, İstanbul’daki emekçilerin yürüyüş koluyla Taksim’de buluşmasını engelledi. Kamu emekçileri dün akşam Kadıköy’deki Yoğurtçu Parkı forumuna katıldı. Yürüyüş kolu bugün sabah saatlerinde İstanbul Kadıköy’den harekete geçti ve Kocaeli’nin Gebze İlçesi’ne ulaştı. Kamu emekçileri Gebze’deki İsmetpaşa Caddesi’ni trafiğe kapatarak Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Yürüyüşün ardından Kocaeli’ne doğru harekete geçti.
gebzede-aciklama
Kamu emekçilerini Kocaeli’nde KESK Kocaeli Şubeler Platformu karşıladı. Merkez Bankası önünden Cumhuriyet Parkı’na yüründü. Parkta önce 17 Ağustos depreminde hayatını kaybedenler anısına saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşunun ardından bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasının ardından Cumhuriyet Direniş Parkı’nda bir forum yapıldı. KESK’liler yarın Yalova’ya oradan da Bursa’ya hareket edecek.
kocaeli-cumhuriyet-forum
Kocaeli Cumhuriyet Direniş Parkı’nda KESK’liler tarafından gerçekleştirilen forum
Roboski’den 16 Ağustos’ta yola çıkan Berdan-Orhan Encü, Abdullah Cömert Yürüyüş Kolu sırasıyla Roboski, Şırnak ve Mardin’de basın açıklamaları yaparak Diyarbakır’a doğru hareket etti. Roboski’de ailelerle katliamın mağduru ailelerle görüşüldü, Şırnak ve Mardin’de basın açıklamaları yapıldı. Diyarbakır’daki Sanat Sokağı’nda bir basın açıklaması yaparak 19.30’da Diyarbakır Koşuyolu’nda da bir forum düzenleyen kamu emekçileri geceyi Diyarbakır’da geçirdi ve sabah saatlerinde Urfa’ya hareket etti. Kamu emekçileri Urfa’daki basın açıklamasının ardından Antep’e geçecek ve 18.30’da Antep’te bir forum düzenleyecek.
Manisa’dan 16 Ağustos’ta yola çıkan Ethem Sarısülük, Medeni Yıldırım Yürüyüş Kolu, Manolya Parkı’nda gerçekleştirdiği basın açıklamasının ardından Manisa Öğretmenevi’ne yürüdü. Yürüyüşün ardından İzmir’e hareket etti. İzmir’de Basmane Garı’ndan Alsancak İskelesi’ne yürüyen kamu emekçileri İzmir’den yola çıkarak bugün saat 13.00’da Aydın’da olacak. Kamu emekçileri Aydın’dan sonra Denizli’ye hareket edecek, Denizli’de saat 17.00’da forum düzenleyecek.
Artvin Hopa’dan 16 Ağustos’ta yürüyüşe başlayan Metin Lokumcu Yürüyüş Kolu’nun Hopa’dan sonraki ilk durağı Rize’ydi. Rize’nin ardından Trabzon’a geçen kamu emekçileri burada 19.00’da KESK’in çağrısıyla gerçekleştirilen foruma katıldı. KESK heyeti bugün Trabzon Meydan’a yürüdü. Yürüyüşün ardından Giresun’a doğru harekete geçti. Giresun’daki yürüyüş ve basın açıklamasının ardından KESK heyeti Ordu’ya hareket edecek. Ordu Terminali’nden kent meydanına bir yürüyüş ve basın açıklaması yapmayı planlayan KESK heyeti ardından 20.30’daki kentin demokratik kitle örgütlerinin de katıldığı bir forum düzenleyecek.

Hiç yorum yok