HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

SULTANAHMET MEYDANINDA PATLAMA! (Foto - Video Haber)

Sultanahmet Meydanı'nda saat 10.20'de çok şiddetli bir patlamada meydana geldi. Patlamada çok sayıda ölü ve yaralıların olduğu bildi...

Sultanahmet Meydanı'nda saat 10.20'de çok şiddetli bir patlamada meydana geldi. Patlamada çok sayıda ölü ve yaralıların olduğu bildiriliyor. Olay yerine ambulans, polis ve itfaiye aracı sevk edildi. Bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı, tramvay seferleri durdu. Meydanı güvenlik kordonuna alan polis, hem olay yeri incelemesi hem de bomba araması yaptı. Polis helikopterleri meydanın üstünde uçuyor. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Görgü tanıklarının “canlı bomba” iddiası doğrulanmadı. CNN ve BBC başta olmak üzere dünya medyası Türkiye’nin en turistik bölgelerinden birinde yaşanan patlamanın ardından program akışlarını kesip bölgeden canlı yayına geçti. Valilikten yapılan açıklamaya göre ise patlamada 10 kişi öldü 15 kişi de yaralandı.

Patlamanın ardından olay yerine gelen çok sayıda polis ekibi, Sultanahmet Meydanı çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Meydan çevresine şerit çeken Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü polisleri, patlamanın olduğu bölgeyi girişlere kapattı.
Sultanahmet Meydanı'na gelen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Aralarında durumu ağır olanların da bulunduğu yaralılar, ambulanslarla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Olay Yeri İnceleme Şube ve Bomba İmha Şube müdürlüklerine bağlı uzman polisler, patlamanın nedenini tespit etmek için çalışmaya başladı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis helikopteri de Sultanahmet bölgesinde havadan denetim yapmaya başladı.

Bu arada, Beyazıt-Eminönü arasındaki tramvay seferleri durduruldu. Sultanahmet Meydanı çevresi araç trafiğine kapatıldı. 
Bu arada Sultanahmet tramvay durağı civarında bir polis aracının yan döndüğü görüldü. Polis aracı çevredeki polisler ve vatandaşların yardımıyla düzeltildi. Polis aracının olay yerine giderken kaza geçirdiği ortaya çıktı. 
Reuters görgü tanıkları, Sultanahmet Meydanı'nın polis tarafından çıkışa kapatıldığını belirtti.
YARALILAR HASTANEYE TAŞINIYOR
 Olay yerinden 2 yaralı Haseki Hastanesi'ne getirildi.

OLAY YERİNDEN DAKİKA, DAKİKA...

İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda saat 10.20 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama oldu. Çevre semtlerden de duyulan patlama sonucu ölen ve yaralananlar olduğu kaydedildi. İşte patlamanın meydana geldiği 10.20'den itibaren dakika dakika yaşananlar...

11.40: Patlamanın meydana geldiği Sultanahmet Meydanı'nda, polis, itfaiye ve ambulans yetkilileri ile görevliler dışında kimse kalmadı. Bir polis helikopteri ise havadan olay yerinin üzerinde uçuş yapıyor. 
11.37: Sultanahmet'te meydana gelen patlamaya ilişkin haberlere yayın yasağı getirildi.

VALİLİK: 10 ÖLÜ, 15 YARALI

11.30: 
İstanbul Valiliği'nden patlama ile ilgili ilk açıklama geldi: "10 ölü, 15 yaralı olduğu tespit edilmiştir. Patlamanın nedeni, patlayıcının cinsi, olayın fail veya failleri hakkında incelemeler sürdürülmektedir."
11.24: Patlama haberinin alınmasının ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ankara'daki Başbakanlık Konutu'na gelerek Başbakan Davutoğlu'nu bilgilendirdi. Öğle saatlerinde güvenlik zirvesi toplanması bekleniyor.
11.20: Bölgeye Olay Yeri İnceleme ekipleri sevk edildi. Özel kıyafetli görevliler patlamadan geriye kalan ve delil niteliği taşıyan izleri arıyor.
11.15: Sultanahmet Meydanı'nda sirenler sustu, yaralılar bölgedeki hastanelere sevk edilirken, en az 4 ambulans ise meydanda hazır bekletiliyor.

11.11: 
Bölgeye kamyonetle demir bariyerler getirildi. Güvenlik tedbirleri arttırılıyor.

11.05: 
Polis amirlerinin yaptığı kısa görüşmenin ardından çok sayıda sivil polis ekibi Sultanahmet'in ara sokaklarına dağıldı.

10.50: 
İkinci bir patlama ihtimaline karşı tedbir alan polis ekipleri, güvenlik kordonunu daha da genişletti.
10.35: Polis ekipleri bölgeyi güvenlik çemberine aldı ve giriş-çıkışlara kapattı.Ayasofya Müzesi'nden tramvay istasyonuna kadan olan alan kapatıldı. Bölgede ulaşım da durduruldu.
10.30: Olay yerine çok sayıda polis ekibi ve ambulans sevk edildi. Bölgeye ulaşmaya çalışan polis araçlarından biri Dikilitaş yakınlarında direksiyon hakimiyetini kaybederek devrildi. Araçtaki polisler vatandaşlar çıkarıldı.
10.20: Sultanahmet'te bulunan Alman Çeşmesi yakınlarında şiddetli bir patlama meydana geldi. Eminönü ve çevre ilçelerden hissedilen patlamada ölen ve yaralananlar olduğu öğrenildi.
DÜNYA PATLAMAYI BÖYLE GÖRDÜ

Uluslararası ajanslar ve yayın kuruluşları, Sultanahmet'te yaşanan patlamayı 'son dakika' olarak duyurdu.

İngiliz Reuters haber ajansı, DHA'ya dayandırdığı haberinde, "Turistik Sultanahmet Meydanı'nda patlama yaşandı" ifadesini kullandı.
En az 10 kişinin hayatını kaybettiğinin belirtildiği haberde, görgü tanıklarının gürültülü bir patlama duyduklarını söyledikleri de aktarıldı.
Fransız AFP ajansı ise olayı "Türkiye'nin en büyük şehrinin tarihi merkezinde neden kaynaklandığı bilinmeyen bir patlama meydana geldi" ifadesiyle duyurdu. AFP'ye göre; olayda en az 10 kişi öldü, 15 kişi de yaralandı.
Amerikan CNN televizyonu ile İngiliz yayın kuruluşu BBC de Sultanahmet Meydanı'ndaki patlamayı 'son dakika' gelişmesi olarak geçti.

CNN haberinde, patlamanın Türkiye'nin ülke güvenliğiyle ilgili tehditler aldığı bir dönemde yaşandığını yazdı.
EL PAIS (İSPANYA)İstanbul'un göbeğinde patlama meydana geldi. Çok sayıda kişi yaralandı. El Pais'e konuşan görgü tanığı, "Ziyaret için gittiğimiz Sultanahmet Cami yakınlarındaki Dikilitaş'ın yakınlarında çok büyük bir patlama meydana geldi" dedi. Görgü tanığı ikinci bir patlama olacağı endişesiyle polisin güvenlik önlemi aldığını söyledi.

LIBERATION (FRANSAİstanbul'un en çok turist çeken iki bölgesi Ayasofya ve Sultanahmet Camii yakınlarında patlama meydana geldi. Nedeni bilinmeyen patlama sonrasında çok sayıda kişi yaralandı.
VALİLİK AÇIKLAMASI

İstanbul Valiliği, Sultanahmet'teki patlamayla ilgili açıklama yaptı. Valilik'ten yapılan açıklamada, ''10 ölü 15 yaralı olduğu tespit edilmiştir. Patlamanın nedeni, patlayıcının cinsi, olayın fail veya failleri hakkında incelemeler sürdürülmektedir'' denildi.

Valilik'ten yapılan açıklamada, saat 10.15 sularında meydana gelen patlamada, ilk belirlemelere göre 10 kişinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı belirtildi.               
Açıklamada, patlamanın nedeni, patlayıcının cinsi, olayın fail veya failleri hakkındaki incelemelerin sürdürüldüğü ifade edildi. 

Business News