EN YENİLER

HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Cerattepe’de saldırıya karşı nöbet sürüyor

Artvin Cerattepe’de öğle saatlerinden itibaren başlayan polis saldırısı ve saldırıya karşı nöbet devam ediyor. Valilik ile yapılan görüşme...

Artvin Cerattepe’de öğle saatlerinden itibaren başlayan polis saldırısı ve saldırıya karşı nöbet devam ediyor. Valilik ile yapılan görüşmeden haber beklenirken polis tekrar saldırdı. Gün boyunca süren saldırıya rağmen halkın bekleyişi sürüyor


Artvin Cerattepe’de Cengiz Holding’in yapmayı planladığı madene karşı 21 Haziran 2015’ten beri direnen bölge halkı 15 Şubat’ta çevre illerden takviye jandarma getirildiğini öğrenmeleri üzerine Cerattepe’ye çıkan yolu Atmaca mevkiinde araçlarıyla kapattı. Şirket ve polis, 16 Şubat sabahı 5.30’dan itibaren yaylaya çıkmayı denerken halkın yayla yolunu araçlarıyla kapatması nedeniyle yukarı çıkılamadı. Saat 5.30 ve 8.30’da başarısızlıkla sonuçlanan Cerattepe’ye çıkma girişimlerinin ardından polis saat 11.00’da gaz bombalarıyla halka saldırarak yukarı doğru ilerlemeye başladı. Gaz bombaları ve plastik mermilerle gerçekleşen polis saldırısında yaralananlar oldu. Saldırıya rağmen halkın bekleyişi sürerken yolu kapatan yüzlerce aracın çekilememesi ve gazın etkisi geçer geçmez halk nöbet noktasına geri gelmesi üzerine polis tekrar geri çekilmek zorunda kaldı. Valilikle görüşme yapılmak üzere giden CHP Milletvekili Uğur Bayraktutan’dan haber beklenirken polis tekrar saldırdı. Polis saldırısına rağmen halk yoğun biber gazının dağılmasıyla nöbet alanlarındaki yerini geri aldı.

23.06 Cerattepe’de nöbet devam ediyor.

18.36 Orköy ve Atmaca bölgesinden başlatılan eylem il geneline yayıldı. Evlerinde bulunan Artvinliler tencere tavalarla ses çıkararak ve ışık açıp kapayarak saldırıları protesto ediyor.


17.34 Polisin yoğun gaz bombası saldırısı yerini aralıklı atışlara bıraktı.

17.14 Polis, evleri hedef alarak gaz bombası atıyor.

17.00 Polisin dakikalardır aralıksız süren gaz bombalı saldırısını halk, evlerinden ses çıkarma eylemi yaparak protesto ediyor. Biber gazından etkilenenler tepelere doğru çıksa da direniş alanını terk etmiyor.

16.55 Cerattepe’de polis saldırısı tekrar başladı. Polis gaz bombalarıyla saldırmasına rağmen halk bekleyişine devam ediyor.

15.22 Polisin tekrar saldırı hazırlığı yaptığı söyleniyor.

14.33 Cerattepe’de bekleyiş sürüyor. Valilikle yapılan görüşmenin bitmesi bekleniyor.

12.10 Polis tekrar geri çekildi. CHP Milletvekili Uğur Bayraktutan Valilikle görüşme yapmak üzere direniş alanından çıktı. Saldırı sonrası açıklama yapan Bayraktutan “Bütün bakanları ikna ettik. İçişleri Bakanı Efkan Ala’yı ikna edemedik. ‘Vurun geçin’ demiş bakan. Herkes ikna oldu bir o ikna olmadı. Kendisine bir şey söylemiyorum buradan. Parlamentoya gidince kendisiyle görüşeceğim” dedi.


12.00 Cerattepe’ye gerçekleşen saldırının ardından kepenkler kapatıldı.

11.00 Artvin Valiliği’ne kadar geri çekilen polis, Cerattepe’ye çıkan yola kurulu olan arabalardan barikatların arasından karşısına çıkan halka gaz bombaları ve plastik mermilerle saldırarak ilerliyor.

08.30 Polis, saldırı hazırlığı yaparken Cengiz İnşaat da Murgul’dan iş makinelerini yola çıkardı.


05.30 Cerattepe’ye çıkan yayla yolu üzerindeki Atmaca mevkiine arabalardan kurulan barikatın önüne gelen polis ile halk karşılıklı bekliyor. Polis maden sahasına doğru ilerlemek istese de halk izin vermiyor.

Business News