HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

İŞTE AZEZ, LAZKİYE VE TÜRKMENDAĞI GERÇEKLERİ (Foto-Video Haber)

CİHATÇI ÇETELERE MKE'DEN SİLAH SEVKİYATI YPG/YPJ öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) Suriye’nin kuzeyindeki Azez’e il...

CİHATÇI ÇETELERE MKE'DEN SİLAH SEVKİYATI

YPG/YPJ öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) Suriye’nin kuzeyindeki Azez’e ilerlemesinin ardından TSK bombardımanı başlatan AKP hükümetinin, 13 Şubat’ta dört kamyon cephaneyi Kilis üzerinden Suriye’ye gönderdiği ve bunların El Kaide’nin Suriye kolu Nusra Cephesi’ne teslim edildiği ileri sürüldü.


YPG/YPJ ve QSD’nin, Suriye’nin kuzeyindeki Azez’e ilerlemesine karşılık bir yandan TSK bombardımanı başlatan AKP hükümeti, bir yandan da bölgedeki cihatçı çetelere yönelik silah ve mühimmat desteğini sürdürüyor. 

Hawar Haber Ajansı’nın (ANHA) haberine göre, Türkiye, 13 Şubat’ta dört kamyon cephaneyi, Kilis üzerinden Suriye’nin Azez bölgesine gönderdi.

Haberde yayımlanan fotoğrafların nerede ve ne zaman çekildiği bilinmiyor. Ancak kutuların üzerindeki “MKE” (Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu) ve “tank topu mermisi” yazıları net bir şekilde görülüyor.


Bölgede bulunan ANHA muhabirlerine konuşan ve ismini vermek istemeyen bir sınır kapısı görevlisi Kilis’in karşısındaki Bab El Selame Sınır Kapısı’ndan Suriye’ye geçirilen mühimmatların Nusra çetelerine verildiğini söyledi.

Ahmet Davutoğlu, dün (15 Şubat) yaptığı açıklamada bombardımandan geri adım atmayacaklarını söylemiş, YPG için “Azez’e yaklaşırlarsa en şiddetli tepkiyi görürler. Azez’in düşmesine izin vermeyeceğiz. Azez’e bir buçuk kilometre yaklaştıkları için biz uyardık. Rusya’yı da YPG’yi de uyardık. Fırat’ın batısına geçmeyeceksiniz, Azez’e de yaklaşmayacaksınız. Şimdi de uyarıyoruz, yaklaşmayacaklar” demişti.


Suriye’nin resmi haber ajansı SANA, 13 Şubat’ta Suriye Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasına dayandırdığı haberinde, doçka ve KPV 14.5 mm kalibreli ağır makineli silahlarla donatılmış 12 pikap aracının, Kilis üzerinden Bab El Selame Sınır Kapısı’na geçtiğini yazmıştı. Söz konusu araçlarla “aralarında Türklerin de bulunduğu 100’den fazla silahlı kişinin” Suriye’ye geçiş yaptığını söyleyen Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Azez bölgesindeki cihatçı çetelere askeri desteğinin sürdüğünü vurgulamıştı.

AKP hükümetinin, Suriye’deki cihatçı çetelere silah ve mühimmat desteği verdiği sır değil. En son geçtiğimiz ocak ayında, Lazkiye’nin, Türkiye sınırına yakın kuzey kırsalında Suriye ordusuna karşı savaşan cihatçıların üslendiği bir kampta Türk Kızılayı çadırları ve MKE envanterinden silah ve mühimmatların olduğu görüntüler yayımlanmıştı.


Lazkiye’deki cihatçıların silah ve mühimmat dolu çadır kampında AKP izleri

Cihatçıların sosyal medyada yayımladıkları bir video, AKP’nin çetelere yönelik desteğini bir kez daha gözler önüne serdi. Lazkiye’nin, Türkiye sınırına yakın kuzey kırsalında Suriye ordusuna karşı savaşan cihatçıların üslendiği bir kampta, çadırlar Türk Kızılayı’ndan, silah ve mühimmat ise MKE’den.

Rusya’nın hava desteğiyle Suriye ordusunun, Lazkiye’nin kuzey kırsalında ilerlemesine karşın, bölgedeki cihatçı çetelere de AKP desteği sürüyor.

ÖSO’ya bağlı “Şam Cephesi” adlı çete grubuna yakın bir sosyal medya hesabından yayımlanan görüntüler, AKP’nin cihatçılara yönelik desteğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Lazkiye’nin, Türkiye sınırına yakın kuzey kırsalında Suriye ordusuna karşı savaşan cihatçıların üslendiği bir kampta, çadırlar Türk Kızılayı’ndan, silah ve mühimmat ise MKE’den.

Söz konusu görüntülerde, kamptaki çadırlarda “Türk Kızılayı” yazısı net bir şekilde görülüyor. Çatışma öncesi hazırlık yaptıkları anlaşılan cihatçılar, bu çadırlardan silah ve mühimmatları taşıyor.

Suriye ordusu ve müttefiklerinin bölgedeki operasyonları karşısında bir yandan cihatçı çetelere silah, mühimmat, lojistik ve sağlık hizmeti veren AKP, bir yandan da ana akım medya üzerinden cihatçıları ‘direnişçi’ olarak göstererek, “Türkmen siviller katlediliyor” şeklinde haberler servis ediyor.


AKP medyası, El Kaide’nin Suriye kolu Nusra Cephesi ve Türkiye destekli Ahrar’uş Şam’ın başını çektiği cihatçı grupların bölgedeki varlığına ilişkin tek kelime etmiyor.


Videonun devamında çatışmalara giden cihatçı çetelerin araçlarına yükledikleri MKE damgalı mühimmat kutuları dikkat çekiyor.

Görüntülerde, cihatçıların kontrolündeki bölgede Türk bayrağı asılmış olduğu da net şekilde görülüyor.

“Türkmendağı’nda Katliam” fotoğraflarının aslı

AKP’nin Suriye’ye müdahalesine kamuoyunda meşruiyet kazandırmak amacıyla sosyal medyada başlatılan kampanyada #TürkmenDağındaKatliamVar etiketiyle pek çok yaralı ve ölü çocuk fotoğrafı paylaşıldı. Fotoğrafların kimisi Suudi Arabistan’ın Yemen’deki, kimisi cihatçıların Şam’daki katliamları sonrasında çekilmişti


Hemen üstteki fotoğrafın Lazkiye’nin kuzeyinde “Türkmendağı’nda” çekildiği rivayet edildi:


Oysa bu çocuklar, Yemen’de Suudi Arabistan uçaklarının bombaladığı Anaokulu öğrencileriydi. Orijinal link: http://nuristanbul.net/50-gundur-yemene-yapilan-saldirilarin-bilancosu/

Aşağıdaki fotoğrafın da Lazkiye’nin kuzeyinde “Türkmendağı’nda” çekildiği rivayet edildi. Ancak fotoğraf 2013 yılında Mısır’da çekilmişti.


İsrail’in Lübnan’da 2006 yılında katlettiği bebeğin fotoğrafı da dezenformasyon için kullanıldı.



2013’te Şam Guta’da sarin gazıyla düzenlenen katliamın fotoğrafları da #TürkmenDağındaKatliamVar etiketiyle paylaşıldı. Söz konusu katliamın AKP destekli cihatçılarca gerçekleştirildiği açığa çıkmıştı.


Lazkiye’deki cihatçı kampında AKP izleri: Çadırlar Kızılay’dan, silah ve mühimmat MKE’den

Business News