Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

DW yayınında AKP'li Ravza Kavakçı'ya zor sorular... (VİDEO)

Türkiye'nin Afrin harekâtı 22’inci günü de geride bırakırken operasyon üzerinden uluslararası kamuoyunun verdiği kaygı mesajları bölg...

Türkiye'nin Afrin harekâtı 22’inci günü de geride bırakırken operasyon üzerinden uluslararası kamuoyunun verdiği kaygı mesajları bölgede tansiyonu yükseltiyor.


Türkiye’de ise “savaş karşıtı” söylemde bulunanlar ya gözaltına alınıyor ya da haklarında soruşturmalar açılıyor. İçişleri Bakanlığının açıklamasına göre 600’e yaklaştı gözaltı sayısı.

Sivil ölüm iddiaları da başta Fransa olmak üzere Rusya gibi bazı ülkelerden tarafından dile getiriliyor.

Türkiye, 15 Temmuz’dan bu yana zaten insan hakları ve ifade özgürlüğü konusunda eleştirilerin odağında ancak Afrin’le birlikte bu, tekrar gündeme gelmiş durumda.

Deutsche Welle’nin “hard talk” röportajcılarından Michel Friedman’ın Conflict Zone programına AKP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan katıldı bu kez.

Programda Almanya ile ilişkilerin kriz yumağı içine girmesindeki temel nedenlerden biri olan Die Welt muhabiri Deniz Yücel’in 11 ayı geçmesine rağmen hakkında tek bir iddianame dahi düzenlenmeden tutuklu kalması soruldu Kavakçı’ya.


Friedman’ın "Deniz Yücel niçin son bir yıldır cezaevinde? Dava açılmadan, iddianame hazırlanmadan, mahkemeye çıkarılmadan" sorusu karşısında gergin anlar yaşayan AKP’li Kavakçı, “dosyalar ve içindeki deliller savcılığın elinde” demekle yetindi.

Sert soruları ile bilinen Friedman’ın soruları arasında, "Türk Tabipleri Birliği müdahaleyi eleştirdi, Erdoğan'ın yanıtı 'terörist sevici' oldu. 83 bin doktorun hepsi terörist sevici mi?" de vardı.

“Bakın, ben saygı duyuyorum ama 83 bin doktor, Suriye’de insanlar katledilirken ses çıkarmadı. Bunu terör örgütü YPG’ye destek için yaptığınızda...” diye cevap vermeye çalışsa da Friedman’ın cevabı gecikmedi:

“Bildiride sadece savaşa hayır mesajı var. YPG’ye destek ifadesi yok.”

Hiç yorum yok

SON YAZIDAN