EN YENİLER

HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

"Kalkavan, 7-0 biten bir maçta Galatasaraylı oyunculara tam 4 sarı kart göstermeyi başardı"

TEŞVİK EDİLİNCE TAHRİK OLUYOR "Galatasaray, Karabük ceza sahası dışından bir çift vuruş kazandı. Baraj kuruldu, oyuncular pozisyon...

TEŞVİK EDİLİNCE TAHRİK OLUYOR

"Galatasaray, Karabük ceza sahası dışından bir çift vuruş kazandı. Baraj kuruldu, oyuncular pozisyonlarını aldı, iş topun başındaki oyuncunun vuruşunu yapmasına kaldı. Ama yapması için hakemin düdük çalması gerekiyordu. Çalmadı Mete Kalkavan. O bekledikçe ceza sahasının içi karıştı. Ve 1 dakika içinde Galatasaray savunma hattının göbeğinde oynayan iki isim, Maicon ve Donk sarı kart gördü"


21’E 10 MAÇ KALDI

Kalkavan, 7-0 biten bir maçta Galatasaraylı oyunculara tam 4 sarı kart göstermeyi başardı. Bu haftayı kurtaramadı ama geleceğe yatırım yaptı

Aslında Kardemir Karabükspor Başkanı Mehmet Aytekin konuşup, “Galatasaray maçı öncesi moraller yüksek. Galatasaray’a sürprizimiz olacak. Hedefimiz 3 puan ama en az 1 puan desek abartmış olmayız. İş adamlarından destek var. Primlerimizi yükselttik” demese lig lideri ile lig sonuncusu arasında oynanacak sıradan bir maçtı aslında.

Bir yanda 47 puanlı lider, diğer yanda sezonun geride kalan kısmında alabileceği 69 puanın sadece 12’sini alabilmiş Karabük karşılaşacaktı alt tarafı… Ne Karabük’ün Galatasaray’a sürpriz yapacak gücü vardı, ne de Galatasaray’ın puan kaybetmeye tahammülü…

Ama küme düşme hattındaki rakipleriyle oynarken iş adamlarından ekstra prim bulmayı akıl edemeyen bir camia, lider karşısında böyle bir söyleme sarılınca dedikodular da aldı başını gitti.

Ve manasızca teşvik edilen rakip Galatasaray’ı gayet manidar bir şekilde tahrik etti.

Aslında insan üzülüyor…

Emekçi kenti Karabük, Cumhuriyet’in kalkınma hamlesinin mihenk taşlarından Karabük, genç mühendislerin gözdesi Karabük, koyun pazarlığı yapan zihniyetin elinde eriyip gidiyor.

Şeker fabrikaları gibi Cumhuriyet’in yarattığı değerler yok edilmek üzere birer birer satılırken, Karabük de uluslararası tecrübe gerektiren futbol arenasında teslim edildiği vizyonsuz ellerde tükenişe sürükleniyor.

***

Gelelim maça…

Teşvik ilk 4 dakikadaki göreceli Karabükspor hareketliliğinden fazlasını sağlayamadı.

Japon askeri Nagatomo’nun mükemmel pası, Rodrigues’in içeri dönüp yaptığı orta, Feghouli’nin kafayla asisti ve Gomis’in bitiriciliğiyle daha 5’inci dakika dolmadan Galatasaray’ın ilk golü geldi.

10’uncu dakikada ise bundan yaklaşık bir yıl önce, Başakşehir ile oynanan kupa maçında Galatasaray’ı dilim dilim doğrayan Mete Kalkavan’ı izledik.


Galatasaray, Karabük ceza sahası dışından bir çift vuruş kazandı. Baraj kuruldu, oyuncular pozisyonlarını aldı, iş topun başındaki oyuncunun vuruşunu yapmasına kaldı. Ama yapması için hakemin düdük çalması gerekiyordu. Çalmadı Mete Kalkavan. O bekledikçe ceza sahasının içi karıştı. Ve 1 dakika içinde Galatasaray savunma hattının göbeğinde oynayan iki isim, Maicon ve Donk sarı kart gördü.

Kalkavan, 7-0 biten bir maçta Galatasaraylı oyunculara tam 4 sarı kart göstermeyi başardı. Bu haftayı kurtaramadı ama geleceğe yatırım yaptı.

İlerleyen dakikalarda yine Nagatomo’nun ortasına Karabüklü Özgür Yılmaz’ın ters kafa vuruşuyla 2’nci gol, namı diğer ‘Gol’is olan Gomis ile 3’üncü, 4’üncü, 5’inci goller ve son haftaların fırtınası Rodrigues ile 6’ıncı gol geldi.

İkinci yarının hemen başında Feghouli ile gelen nizami kafa golü ofsayt gerekçesiyle sayılmayınca takım oyunu rölantiye aldı… Oyuna 61’de giren Sinan Gümüş’ün bir hevesle 64’üncü dakikada attığı 7’nci gol maçın da skorunu belirledi: 0-7…

Karabüksporlu oyuncuları da alınlarından öpüyorum… Kötü yönetim sebebiyle paralarını alamayan, as oyuncuların adeta kaçarcasına terk ettiği takımda kale dâhil çoğu mevkide 3’üncü tercihiyle sahaya çıkan bir takım bundan daha fazlasını yapamaz.

***

Galatasaray’a gelince…

Feghouli’nin 3 asisti, sezona “35 gol atarım” diyerek başlayan Negrado’nun attığı gol sayısına bu maçın 33’üncü dakikasında ulaşan Gomis’in performansı ve gol krallığı yolunda adeta rakipsiz kalması, Nagatomo-Rodrigues kanadının tıkır tıkır işlemesi, Mariano’nun muhteşem geri dönüşü, Fernando’nun yeniden sahaya çıkması Sarı Kırmızılılar adına olumlu gelişmeler.

Ama bundan sonra neler yaşanacağını, haftaya iç sahadaki Konyaspor maçından sonra başlayacak derbiler ve zorlu rakiplerle dolu süreç belirleyecek.

Umarım Sivas ve Kasımpaşa deplasmanlarında kaybedilen puanlar aranmaz ve umarım birileri çıkıp Galatasaray’ın rakiplerini teşvik etmeye kalkmaz.

Ya da teşvik etmeye kalkar da takım yine şaha kalkar.

Ne de olsa amaç da belli hedef de…

Hedef #21 ve kaldı 10 maç… 

Business News