HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Rıdvan Dilmen: Gomis toplamda 24 oldu, bence gol krallığını artık garantiledi

Galatasaray'ın deplasmanda farklı galibiyetiyle biten Karabükspor maçının ardından medyada yapılan yorumları derledik. Genel olarak, Ga...

Galatasaray'ın deplasmanda farklı galibiyetiyle biten Karabükspor maçının ardından medyada yapılan yorumları derledik. Genel olarak, Galatasaray'ın farka rağmen iş ve maç disiplininden kopmamasına ve Gomis'in gol krallığını garantilemiş olmasına vurgu yapan cümleleri aşağıda ilginize sunuyoruz.  


Gomis elbette bu ciddiyetin, bu yeteneğin en büyük temsilcisi

Karabükspor’un “mahalle takımı” görüntüsü, Galatasaray’ın farklı ve çarpıcı galibiyetine gölge düşüremez. Hele iş disiplinine asla... Farklı galibiyetten çok, daha önemli olan Galatasaray’ın sahada futbola, formasına ve mesleğine en ufak disiplinsizlik yapmadan, alın teri ve emeğini maçın her dakikasında ve son dakikasına kadar sürdürerek tamamlamasıydı. Gomis elbette bu ciddiyetin, bu yeteneğin en büyük temsilcisi... Karabük maçıyla birlikte Galatasaray’ın bugüne kadar en fazla gol atan yabancı oyuncusu olan Jardel’i (22) de Karabük maçında attığı gollerle geride bıraktı. Gomis’in hızla tırmanan gol sayısı Galatasaray’ı şampiyon yapar mı bilemem ama, kendisini bu sezonun gol kralı yapacağı sanki kesin gibi... Galatasaray daha ilk çeyrekte üç farklı galibiyeti yakalamasına rağmen tek futbolcunun bile kişisel bir gösteriye girdiğini, bireyselliği seçtiğini, takım disiplininden uzaklaştığını görmedik (ŞANSAL BÜYÜKA)


Toplamda Gomis 24 oldu, bence gol krallığını artık garantiledi

Maçtaki farklı skor nedeniyle Galatasaray'a bir şey söylemek doğru değil. "Frene bassınlar" demek de haksızlık çünkü bu bir lig maçı, kupa değil. Galatasaray'ın yediği gol sayısı da çok, o yüzden skora gitme arzusunu anlayabiliyorum. İkili averaj eşit olursa genel averaja gitmek isterler. Duygusallık kupa maçında olur, ligde olmaz. Karabükspor'da kendi kalesine gol atan Özgür Yılmaz 32 yaşında, ikinci Süper Lig maçıymış. Bu duruma düşürenler utansınlar. Karabük'te sokağa çıkmasınlar. Kaleci Çağlar'ı gördüğümde üzüldüm tabii ki duygusal bakınca. Ama bu duruma düşüldüyse suçlusu bu çocuklar değil, Karabükspor yöneticileridir. Paraları pullarını verme. Oyuncuları al sat, sonra çocuklar mı suçlu olacak? Kimse kızamaz onlara. Galatasaray da işini yapıyor, tabii ki oynayacak. Galatasaray'da Gomis ilk golde sakatlanır gibi oldu, aldığı darbeden dolayı bacağını tuttu, sonra golleri sıraladı. Sakatlanmasa 25 tane atacak demek ki... Toplamda Gomis 24 oldu, bence gol krallığını artık garantiledi. (RIDVAN DİLMEN)


Gecenin sorusu: 26’da 4-0 olunca rakibe saygı gereği durmak gerekir miydi? Hayır

Maç hızla 4-0’a geldi. Osman orta sahaya geçince Glatasaray’ın o kanadı kullanma gücü biraz düştü ve oyun dengelendi. Ancak bu da Galatasaray’ın vitesini biraz düşürdü. Ancak aman duralım ayıp olmasın demediler. Bu konuda zamanında ben de bayağı kafa karışıklığı yaşadım. Acaba skorla rakibi rencide etmemek mi lazım? Hayır, biletin karşılığını vermek lazım. TV başındakiler ne yapacak? TV’yi mi kapatacak? Gecenin sorusu: 26’da 4-0 olunca rakibe saygı gereği durmak gerekir miydi? Hayır. Karabükspor’u yönetenler lige ve seyircilerine saygı duyup takımı bu hale getirmemeleri gerekirdi. Maçın starı: Gomis. Ligin yıldızı da o. 4 gol attı. Bir golü de o atmasın diye Özgür attı. Oyuna karakter veriyor. Şimdiden Galatasaray’ın unutulmaz santrfroları arasına girdi. (MEHMET DEMİRKOL)


"Bu maç bitti. Rakibin direnci tükendi" psikolojisine girmedi ve oyun ciddiyetinden kopmadı

Galatasaray'ın farklı galibiyetini göklere çıkaracak halim yok. Karabük zaten düşmeyi kabullenmiş ve kadro planlamasını birinci lige göre kurmuş. Gomis başta olmak üzere Galatasaray takım olarak istekli, coşkulu, arzulu ve sakindi. Gomis sahada sinemalarda hasılat rekorları kıran fantastik film, "Black Panther" yani "Kara Panter" filminin başrol oyuncusu gibiydi. Nagatomo iki gole etki yaparken isabetli bir transfer olduğunu gösterdi. Feghouli'nin çalışkanlığı göz doldurdu ve galibiyetin açılış golünde Gomis'e indirdiği topun şiddet ayarı mükemmeldi. 18.dakikada skor 3-0 olmasına rağmen Galatasaraylı oyuncular "Bu maç bitti. Rakibin direnci tükendi" psikolojisine girmedi ve oyun ciddiyetinden kopmadı. Mariano sağ tarafa oyun aklı kattı. (LEVENT TÜZEMEN)


Gol krallığı’nı ilan eden Gomis

Moral, keyifli bir oyun, iyi bireysel performanslar, istatistiklere artılar, ilkler, Fernando’nun dönüşü ve en önemlisi ‘Gol krallığı’nı ilan eden Gomis. Çok erken denilebilir belki ama konu Gomis ise ve doğru topları attığınızda gol yapma ihtimali yüksek bir oyuncudan bahsediyorsak ligin gol kralı olmuştur artık. Galatasaray daha ilk yarıda tarihi farka giderken, Gomis’i krallığa götüren bitiriciliği, Rodrigues’in sol kenarı Nagatomo ile birlikte dümdüz etmesi, Mariano’nun akıl dolu pasları ve kendi çizgisini nefis kullanmasını, Donk’un yeniden doğuşunu, Feghouli’nin asistlerini ve Fernando Muslera’nın yalnızlığını seyrettik. İlk yarı bittiğinde, her iki takımın teknik adamına, oyuncularına, taraftarlarına hatta hakemlere sorsanız hepsi, “İkinci yarıyı oynamaya gerek yok” derdi. Benim için değerli olan ise, Galatasaraylı oyuncuların daha ilk yarıda bitmiş maçta rakibine karşı saygısızlık yapmadan maçı tamamlamış olmalarıydı. (HAKAN ÜNSAL)

Business News