HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

"Bizden önce Sivas’ta üniversite var mıydı? Yok. Bizimle beraber Sivas’a üniversite geldi" dedi ama...

Erdoğan Sivas mitingde, 'Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ni biz kurduk. Bizden önce Sivas’ta üniversite var mıydı? Yok. Bizimle b...

Erdoğan Sivas mitingde, 'Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ni biz kurduk. Bizden önce Sivas’ta üniversite var mıydı? Yok. Bizimle beraber Sivas’a üniversite geldi' demişti...


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün yerel seçim için çalışmalaraı kapsamında Sivas'da düzenledikleri  mitingde kendilerinden önce kentte üniversite olmadığını öne sürdü. Ancak Sivas’ta kurulan ilk üniversite olan Cumhuriyet Üniversitesi’nin 1974 yılında kurulduğu biliniyor.

Cumhuriyet Üniversitesi’nin resmi web sitesinde de üniversitenin tarihine dair, "Ülkemizin yüzölçümü bakımından ikinci büyük şehri olan Sivas'ta kurulan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Cumhuriyetin kuruluşunun 50. yılı anısına, 1974 yılında kanunlaşarak 11000 dönüm arazi üzerinde kurulmuştur. 1974 yılında Tıp Fakültesi ile eğitime başlayan Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde bugün, 17 Fakülte, 4 Enstitü, 1 devlet konservatuarı, 5 Yüksekokul, 14 Meslek Yüksekokulu ile 56.431 öğrenciye hizmet vermektedir" deniliyor.

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, Erdoğan'ın iddiasına Twitter'dan cevap verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Altay, üniversiteyi CHP’nin kurduğunu belitrerek; "Erdoğan: Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’ni (1992) Isparta S. Demirel Üniversitesi’ni (1992) İzmir Havaalanı’nı (1987) Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesi’ni (1974) biz kurduk… Promter işte, kul yapısı arada bozuluyor." dedi.

Erdoğan:
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’ni (1992)
Isparta S. Demirel Üniversitesi’ni (1992)
İzmir Havaalanı’nı (1987)
Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesi’ni (1974)
biz kurduk…
Promter işte, kul yapısı arada bozuluyor. @herkesicinCHP @CHPTBMM

Erdoğan mitingde, “Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ni biz kurduk. Bizden önce Sivas’ta üniversite var mıydı? Yok. Bizimle beraber Sivas’a üniversite geldi. Üstelik bu üniversiteyi Cumhuriyet Üniversitesi’ni bölerek kurmadık sıfırdan inşa ediyoruz" dedi.

Business News