Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

Kendi sordu, kendi yanıtladı? Bütün yandaş kanallar canlı yayınladı: 24 Haziran gecesi kaybolup “adam kazandı” diyen İnce aslında CHP mağduruymuş?

Uzun süredir hakkında "ayrı parti kuracak" iddiaları dolaşan İnce kameraların karşısına geçti. Pek çok televizyon kanalının canlı...

Uzun süredir hakkında "ayrı parti kuracak" iddiaları dolaşan İnce kameraların karşısına geçti. Pek çok televizyon kanalının canlı yayımladığı açıklamasında İnce, cumhurbaşkanı adayı olduğu 24 Haziran seçimi gecesine ilişkin tartışmaları parti yönetimini suçlayarak yanıtladı. Parti yönetiminin, kazanmasın diye ellerinden geleni yaptığını söyleyen İnce, tek adam muhalefeti diye eleştirdiği CHP'nin bu haliyle iktidar yolunda olmadığını savundu. İnce bir bölen olmadığını, CHP'den ayrılırsa CHP'yi kurtarmak için ayrılacağını söyledi. Yüzde 50+1 hedefiyle "Bin Günde Memleket Hareketi"ni başlattıklarını duyuran İnce, "4 Eylül’de Sivas Kongresi’nin yıldönümünde Sivas’ta olacağız. 4 Eylül’de memleket hareketini hep birlikte başlatacağız" dedi...


Uzun süredir hakkında “yeni parti kuracak” dedikoduları çıkan Muharrrem İnce, kameraların karşısına geçerek “Bin Günde Memleket Hareketi”ni başlattığını ilan etti.

Konuşmasına ülkedeki güncel gelişmelere değinerek başlayan İnce, iktidarın savunma ve ekonomi politikalarını eleştirirken, Doğu Akdeniz’de uluslararası bir gerilim konusu haline gelen “Mavi Vatan” politikasına da destek verilmesi gerektiğini savundu.

“Türkiye’yi bu noktaya lider partileri getirmiştir”

Türkiye’nin geldiği olumsuz noktadan lider partilerinin sorumlu olduğunu söyleyen İnce, şöyle konuştu: “Türkiye’nin hem iktidar hem muhalefet sorunu aynı anda vardır. Siyasi partilerin işleyişinde demokrasi kalmamıştır. Ne yazık ki bu kötü gidişattan CHP de nasibini almıştır. CHP tarihinde ilk kez Meclis Grup Başkan Vekilleri seçimle göreve gelmiyor. Kaldırıldı, genel başkan onları atıyor. CHP ile özdeşleşmiş olan ön seçim artık yok. … Kurultaylarımızda 5 dakika konuşabilmek için büyük mücadele vermek gerekiyor.”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun son CHP Kurultayı’nda kendi konuşmasını yaptıktan sonra bir konuşmacıyı dahi dinlemeden salondan ayrılmasını eleştiren İnce, “[Kılıçdaroğlu] Haftasonu yapılan kadın kolları kurultayına ise katılma zahmeti dahi göstermemiştir” dedi.

“Bin Günde Memleket Hareketi”

İnce partiden ayrılıp ayrılmayacağı tartışmalarına dair de şöyle konuştu: “Ayrılırsam dilekçe ile ayrılmam CHP’yi kurtarmak için ayrılırım. … Türkiye’nin sorunlarını ne tek adam iktidarı ne de tek adam muhalefeti çözebilir. Biz Türkiye’ye bir seçenek sunuyoruz. Bizim başlattığımız hareket bir muhalefet hareketi değildir. Parti içi muhalefet hareketi hiç değildir. … Bugün başlattığımız hareketin adı ‘Bin Günde Memleket Hareketi’dir.”

Önümüzdeki günlerde hareketin kadrosu ile kamuoyu önüne çıkacağını söyleyen İnce, “Kadromuzla, söylemimizle, milletimizle zafere hazırlanıyoruz. … 4 Eylül’de Sivas Kongresi’nin yıldönümünde Sivas’ta olacağız. 4 Eylül’de memleket hareketini hep birlikte başlatacağız. … Bizim hareketimizde asla Atatürk düşmanları olmayacaktır” dedi.

Kendi sordu, kendi yanıtladı?

Gazetecilerden soru almayan İnce, merak edilen soruları kendisinin sorup yanıtlayacağını söyledi.

Seçim gecesi nerede olduğunun çok tartışıldığını belirten İnce, ilk olarak seçim kampanyası sırasında parti yönetimi ile yaşadığı sorunları anlattı.

İnce seçim kampanyası sırasında kendisine yakın 14 milletvekiline tırpan çekildiğini, mitingde görevlendirdiği milletvekili arkadaşının listeye konmaması sebebiyle sıfır moralle miting yaptığını söyledi.

Kazanmasın diye ellerinden geleni yapmışlar

İnce olumsuz tutumun reklam kampanyasına da yansıdığını belirterek şunları söyledi: “Televizyonlarda bir Kemal beyin reklamı, bir benim reklamım. Yahu Kemal beyin reklamını niye veriyorsunuz? Aday değil ki o. Aday benim. Talimat veriyorlar gazetelere, televizyonlara benim reklamlarımı kesiyorlar. Moralimi bozmak için ellerinden ne gelirse yapıyorlar. Kazanmasın diye ellerinden geleni yapıyorlar.”

Seçim gecesi ise kendisine bilgi verilmediğini söyleyen İnce, partisini eleştirdi: “YSK’ye yazı yazdım, CHP kaç sandıkta gözlemci vermemiş. 13 bin sandıkta CHP’nin gözlemcisi yok. 4 milyon oy yapar bu. 4 milyon oyu sokağa bırakmışlar. Peki Erdoğan kaç oy alsaydı ikinci tura kalacaktı? 1 milyon 300 bin oy. … 4 milyon oyu sokağa bırakmışlar, benden [ikinci tura kaldık diye] yalan söyleyip milletin karşısına çıkmamı bekliyorlar. … Krizi kötü yönetmiş olabilirim o yorgunlukla ama unutmayın ki bana veri vermediler. Veremediler çünkü yok.”

“Bir CHP’li Saray’a gitmiş…”

Kendisini de ima ederek bir CHP’linin Saray’a gittiğini söyleyen gazetecilere dava açtığını ancak CHP genel merkezinin dava açmadığını söyleyen İnce, “Acaba genel başkan yardımcılarından birisi mi gitti Saray’a? İnsanın aklına bu geliyor. Dava açamadıklarına göre…”

Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olmamasını ve AKP’den kopan isimlerle ittifaka kapı aralayışını doğru bulmadığını belirten İnce, yerel seçim başarısının arkasında olan HDP desteği ve Kürt oylarına açıktan teşekkür edilmemesini eleştirdi.

Kendisinin Millet İttifakı içinde bir bölen olmadığını savunan İnce, AKP ve MHP’den de oy alabildiği için Saray tarafından desteklenmesinin mantığa aykırı olduğunu söyleyip ekledi: “Piyasada ‘Saray bunu destekliyor’ diyenler, CHP içindeki rant baronlarıdır.”

İnce daha sonra gazetecilerin soru sormasına fırsat vermeden salondan ayrıldı. İnce’nin bu tutumu tepki çekti. (Sendika.Org)

Arkasındaki para kaynağı CHP tarafından mutlaka ortaya çıkarılmalı ve halka açıklanmalıdır (OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ)

SON YAZIDAN