HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Soylu "DİKKAT ET, YAKALANMA" demişti: TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ milletvekili BARIŞ ATAY’a İstanbul Kadıköy'de saldırı!

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay, İstanbul Kadıköy’de 5 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Atay, İçişleri Bak...

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay, İstanbul Kadıköy’de 5 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Atay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından tehdit edilmişti...


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından dün (30 Ağustos) sosyal medya üzerinden tehdit edilen TİP Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, gece saatlerinde İstanbul Kadıköy’de sokakta 5 kişilik bir grubun saldırısına uğradı.

İleri Haber’in haberine göre, Atay’a saldıran grubun küfürlerin yanı sıra “vatan haini” gibi hakaretlerde bulunduğu bildirildi. Hastanede darp raporu alan Atay’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Barış Atay, Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde bulunan Atay’ın kaburgasında incinme olduğu, net durumun çekilen filimin ardından anlaşılacağı belirtildi.

Hastanede ifadesi alınan Atay saldırganlar hakkında şikayetçi oldu. İfadesinde ölüm tehditleri aldığını hatırlatan Atay, "Bu olayın faili bütün şikayetlerle ilgilenmek yerine bir tecavüzcünün serbest bırakılması ile ilgili kendisine yönelik eleştiriyi alıntılayıp beni hedef gösteren Süleyman Soylu'dur" dedi.

Atay ifadesinde saldırı anını şöyle anlattı:

"31.08.2020 günü arkadaşlarımla birlikte Kadıköy Caferağa Mahallesi'nde bulunan bir mekanda bulunduktan sonra saat 01.00 sıralarında Dr. Esat Işık caddesinde arkadaşımla birlikte yürürken Dalga Sokak'a dönmemizin ardından ayak sesleri duydum. Daha sonra arkamdan gelen bir kişi boynuma atıldı. Bu şahsı savurduktan sonra 3 ya da 4 kişi beni arkamdan yumruklamaya başladı. Ben kendimi savunmaya çalışırken beni yere düşürdüler. Başta kafam olmak üzere vücudumun çeşitli yerlerine vurmaya başladılar. Bu esnada arkadaşımın polisi araması üzerine koşarak kaçmaya başladılar. Bu şahıslar beni darp ederken küfür ederek "vatan haini" diye bağırdı.

Hava karanlık olduğu için bu kişilerin eşkallerini net olarak hatırlamıyorum. Beni darp eden ve hakaret eden bu kişilerden şikayetçiyim.

Bu olay cereyan edene kadar 1 Mayıs'ta DİSK binası önündeki eylemlerden itibaren sosyal medyadan ölüm tehditleri aldığıma ilişkin savcılıkta suç duyurusunda bulundum. Bunlardan bir tanesi ise takipsizlikle sonuçlandı. Bunun akabinde kullandığım araca sabotaj yapıldı. Bunun da şikayetinde bulundum. Bu yüzden bu olayın faili bütün şikayetlerle ilgilenmek yerine bir tecavüzcünün serbest bırakılması ile ilgili kendisine yönelik eleştiriyi alıntılayıp beni hedef gösteren Süleyman Soylu'dur."

Türkiye İşçi Partisi, Twitter hesabı üzerinden “Halk düşmanlarına karşı mücadelemiz sürecek” başlığıyla yaptığı açıklamada, “Gün içinde Süleyman Soylu tarafından hedef gösterilen Genel Başkan Yardımcımız Barış Atay, bu gece ‘kimliği belirsiz’ bir grubun saldırısına uğramıştır. Barış yoldaşımızın sağlık durumu iyidir. Dayanışma dilekleri için teşekkür ederiz” ifadelerini kullanıldı.

Ne olmuştu?

Süleyman Soylu, İpek Er’in ölümünde birinci dereceden sorumluluğu olduğu bilinmesine rağmen serbest bırakılan Uzman Çavuş Musa Orhan’ı koruduğu yönündeki iddiaları gündeme getiren Barış Atay’a sosyal medya üzerinden hakaret ağır hakarette bulunmuştu.

Barış Atay’ın “Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın. Hayatın boyunca her fırsatta yüzüne vurulması, asla unutmaman için uğraşacağız” şeklindeki paylaşımını alıntılayan Süleyman Soylu, “Tecavüzcü PKK yöneticilerinin talimatıyla HDP’den milletvekili olan PKK ve DHKP-C artığı; Benden “tecavüzcü kollayıcı” olmaz da Senden tam tecavüzcü olur… Tuma’nın kollayıcısı Dikkat yakalanma…” ifadelerini kullanmıştı.

TİP ise “İçişleri Bakanlığına Saray tarafından atanmış, ikbali tek adamın iki dudağının arasında olan bir bürokratın görevi seçilmiş milletvekillerine hakaret etmek değildir. İstifa etmeyi bile beceremeyen İçişleri Bakanı haddini bilmelidir” diyerek Soylu’ya tepki göstermişti.

Business News