HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Lütfü Türkkan'dan Soylu'ya: O kaymakamı kim atadı?

TBMM'de İYİ PARTİ Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan, "FETÖ" soruşturmaları kapsamında görevden alınan çok sayıda vali yardımcı...

TBMM'de İYİ PARTİ Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan, "FETÖ" soruşturmaları kapsamında görevden alınan çok sayıda vali yardımcısı ve kaymakam arasında yer alan Ahlat Kaymakamı İsa Erat'ın 28 Ağustos 2019'da atandığını belirterek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya "Malazgirt Zaferi anmalarında Sayın Cumhurbaşkanı’nın dibine kadar girebilen kaymakamı kim atadı" diye sordu...


Düzenlediği basın toplantısında konuşan Türkkan, İçişleri Bakanlığı, Emniyet ve MİT'in ortak soruşturmaları sonrasında mülki idare amirliklerinde görevli 100’e yakın vali yardımcısı ve kaymakamın "FETÖ" iddiası ile görevden alındığını belirtti. Süleyman Soylu'ya seslenen Türkkan şunları söyledi:

“Görevden alınanlar arasında yer alan Ahlat Kaymakamı İsa Erat dikkat çeken bir isim. Ahlat’ta 26 Ağustos’ta yapılan Malazgirt Zaferi etkinliğinde devletin zirvesine Ahlat Kaymakamı Erkan İsa Erat ev sahipliği yaptı. Temmuz ayında canlı yayında AKP eski milletvekili Mehmet Metiner, İçişleri Bakanlığı’nın bazı FETÖ’cülere göz yumduğunu söylemişti.

Metiner, ‘Bazı isimler var bizde. Biz de izliyoruz kendimize göre. Kritik yerlerde hâlâ isimler varsa, ‘Nedamet gösterdiler, sahiplenmemiz, kazanmamız lazım’ adı altında bu tür atamalar, tayin ve terfiler yapılırsa korkarım ki FETÖ’yle mücadele konusunda yeniden zafiyet yaşayabiliriz’ ifadelerini kullanmıştı. Canlı yayına bağlanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Metiner’e ‘Bir tek FETÖ’cüyü göreve getirmişsem ve bu söylenmiyorsa bu ülkemize ihanettir. Ben getirmişsem ben ihanet ediyorum demektir’ demişti. Sayın Süleyman Soylu’ya soruyorum, 28 Ağustos 2019’da göreve başlayan, Malazgirt Zaferi anmalarında Sayın Cumhurbaşkanı’nın dibine kadar girebilen kaymakamı kim atadı. Burada ihanet eden kim, ihanete vesile olan kim? Bunun cevabını Sayın Soylu’dan bekliyoruz.”

Business News