HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Sri Lankalılar başkanlık sarayını sevdi: Yüzen de var yemek yapan da... (FOTO HABER)

Ülkeden kaçan Sri Lanka Devlet Başkanı Rajapaksa'nın sarayını basan protestocular burada yemek pişirdi, yüzdü, uyudu, spor yaptı ve foto...


Ülkeden kaçan Sri Lanka Devlet Başkanı Rajapaksa'nın sarayını basan protestocular burada yemek pişirdi, yüzdü, uyudu, spor yaptı ve fotoğraf çektirdi.

Ekonomik kriz nedeniyle hükümet karşıtı protestolar sırasında basılan devlet başkanlığı sarayı, terk edilmeden önce protestocular tarafından farklı amaçlarla kullanıldı.

Protestocular, sarayda yemek pişirdi, yüzdü, uyudu, spor yaptı ve fotoğraf çektirdi.

Ülkeden kaçan Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa, Singapur'da istifasını açıklamıştı.

Başkanlık sarayının ardından eylemleri büyüten protestocular Başbakanlık Konutu'nu da basmıştı. Sonrasında ülke genelinde olağanüstü hal (OHAL) ilan edildi.

22 milyon nüfuslu ada ülkesi yakıt, gıda ve ilaç gibi ürünlerin ithalatı için gereken dövizi bulmakta zorlanıyor.

Tarihinin en büyük ekonomik kriziyle karşı karşıya olan Sri Lanka'da halk, elektrik kesintilerinin günde 13 saati bulmasının ardından mart sonunda protestolarını yoğunlaştırmıştı.

Bir askeri uçak Devlet Başkanı Rajapaksa, eşi ve iki koruması için Katunayake Uluslararası Havaalanı'ndan Maldivler'e gitmek üzere götürnüş, Rajapaksa buradan Singapur'a geçmişti.

Rajapaksa'nın tutuklanma ihtimaline karşı, istifa etmeden önce ülkeyi terk ettiği tahmin ediliyor.

Ülkede protestolar uygulanan 1 günlük sokağa çıkma yasağına rağmen devam etti.

Başkent Colombo'da Başbakanlık Konutu baskını dahil düzenlenen eylemlerde bir kişi hayatını kaybetmiş, 84 kişi yaralanmıştı.

Son olarak, protestocular, resmi binaların işgaline son vereceklerini ancak başbakan ve devlet başkanını "devirme mücadelesini" sürdüreceklerini açıkladı. (DUVAR / FOTOĞRAFLAR: REUTERS)













Business News