HIDE
GRID_STYLE

OTORİTE VARSA ÖZGÜRLÜK YOKTUR!

SHOW_BLOG

Dilşah Ercan videoda PKK’nin polisevine düzenlediği saldırıdan bahsediyor ve saldırıya katılan örgüt mensuplarının ismini zikrediyor (VİDEO)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Mersin’deki polisevine düzenlenen saldırıda öldüğünü açıkladığı PKK mensubu Dilşah Ercan’ın konuştuğu bi...


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Mersin’deki polisevine düzenlenen saldırıda öldüğünü açıkladığı PKK mensubu Dilşah Ercan’ın konuştuğu bir video yayınlandı. Ercan videoda Mersin saldırısından söz ediyor ve saldırıyı gerçekleştiren örgüt mensuplarının ismini zikrediyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, 26 Eylül’de Mersin’in Mezitli İlçesi’nde Tece Polisevi’ne saldırı gerçekleştiren ve öldürülen 2 PKK mensubundan biri olduğunu açıkladığı Dilşah Ercan’ın videosu yayınlandı.

ANF tarafından servis edilen Dilşah Ercan’ın açıklamasını içeren video, yaklaşık 1 dakika uzunluğunda. Videoda Dilşah Ercan’ın sağ tarafında duvara yaslanmış şekilde kalaşnikof türü silah, arkasında ise PKK bayrağı ve Abdullah Öcalan’ın fotoğrafı yer alıyor.

Dilşah Ercan videodaki konuşmasında, PKK’nin polisevine düzenlediği saldırıdan bahsediyor ve saldırıya katılan örgüt mensuplarının ismini zikrediyor.

Konuşmasında “gazetecilik çalışmaları yürütürken yakalandığını” söyleyen Ercan, daha sonra “yasal-demokratik mücadele olanaklarının ortadan kalkması” üzerine, “faşist rejimle hesaplaşmak için” dağa çıktığını ifade ediyor.

Ercan öte yandan, PKK’nin askeri kanadı HPG’nin Mersin’deki saldırıyı üstlenen açıklamasını hatırlatarak, “Görevimin başındayım” diyor.



SOYLU TAKSİCİYİ REFERANS GÖSTERMİŞTİ

26 Eylül’de Mersin’in Mezitli İlçesi’ndeki Tece Polisevi’ne silahlı bir saldırı düzenlendi. Saldırıda polis Sedat Gezer yaşamını yitirdi, 1 polis ile 3 sivil de yaralandı. İçişleri Bakanlığı, saldırıya katılan ve üzerlerindeki bombanın infilak etmesiyle ölen 2 PKK üyesinden birinin “Zozan Tolan” kod adlı Dilşah Ercan olduğunu açıkladı.

Dilşah Ercan’ın 2012 yılında CHP’nin hazırladığı “Tutuklu Gazeteciler” raporunda yer alması, iktidar sözcüleri ve medyası tarafından bir malzemeye dönüştürüldü.

PKK’nin askeri kanadı HPG, saldırıyı üstlendiği açıklamasında Dilşah Ercan’ın saldırıya katılmadığını, ‘görevinin başında’ olduğunu ifade etti.

Bunun üzerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından, “İki gündür kirli propaganda yürüten Erdoğan ve yaveri fotoroman Süleyman… Öldürülen teröristin DNA raporuna rağmen, tam 2 gündür yalan söylediniz, havuz medyanız manşetler attı. Oysa ben ne dolaplar çevirdiğinizi iki gündür biliyorum. Bile bile yalan söylediniz” diyerek AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya eleştiriler yöneltti.

Soylu ise Kılıçdaroğlu’na “Yani terör örgütünün tespiti imkansız Suriyeli isim verip, Zozan arkadaşımızın (yani Dilşah Ercan) bu olayla herhangi bir ilgisi yoktur, görevinin başındadır" demesine sığınmaktan bile utanmıyorsun” diyerek, HPG’nin açıklamasının gerçeği yansıtmadığını ima etti.

Soylu ayrıca, bir taksicinin “saldırganı teşhis ettiğini” ileri sürdü.

Öte yandan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Dilşah Ercan’ın CHP’nin raporunda yer almasına ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetmişti:

“‘CHP bu kişiye gazeteci dedi’ diyorlar. Rapor 2012 yılı. CHP, adı bilinen tutuklu gazetecileri cezaevinde ziyaret ediyor. Ancak basın kartı olan, gazetecilik faaliyeti sebebiyle içerde olduğu bilinen toplam 71 kişiye de mektup yazıyor. 117 kişi de önce tutuklu ya da gözaltına olabiliyor. Toplam 188 gazetecinin ismi var bu raporda. Bu raporda Tuncay Özkan, Mustafa Balbay, Yalçın Küçük, Nedim Şener, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu var." (EVRENSEL)