HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Buraya Dikkat!: HABUR SINIR KAPISINDA KADIN TEKMELEYEN DEVLET GÖREVLİLERİ VAR! (Video)

Habur Sınır Kapısı’nda dün akşam bir kadın ve bir erkeğe şiddet uygulayan iki gümrük muhafaza memuru açığa alındı. Sosyal medyada tepki çeke...

Habur Sınır Kapısı’nda dün akşam bir kadın ve bir erkeğe şiddet uygulayan iki gümrük muhafaza memuru açığa alındı. Sosyal medyada tepki çeken görüntülerde, görevlilerin bir erkeği darp ettiği, tepki gösteren kadına tekme attığı görülüyordu.


HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir; "Bu durum her gün yaşanıyor" diyerek olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

Sosyal medyada dün akşam yayılan cep telefonu kamerası görüntülerinde, gümrük muhafaza görevlilerinin yerde bir erkeği darp ettiği, buna tepki gösteren kadına da bir görevli tarafından tekme atıldığı görülüyordu.

ŞIRNAK BAROSU: YASAL İŞLEM İÇİN GİRİŞİMDE BULUNACAĞIZ

Şiddet görüntülerine tepki gösteren Şırnak Barosu, "Sosyal medyaya yansıyan bir kısım görüntülerde Habur Sınır Kapısı’nda görevli gümrük muhafaza memurları tarafından bir çifte şiddet uygulandığı görülmektedir. Baromuz tarafından gerekli araştırmalar yapılmakta olup en kısa zamanda ilgililer hakkında yasal işlemlerin başlatılması için girişimlerde bulunulacaktır” açıklaması yapmıştı.

İMİR: BU ŞİDDET CEZASIZ KALMAYACAK

HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir de, "Burası Silopi Gümrük kapısı gümrük kapısı görevlisi geçiş sırasında kadınlara şiddet uyguluyor, bu durum her gün yaşanıyor Silopi Gümrük kapısında kadınlara uygulanan bu şiddet cezasız kalmayacak, olayın takipçisi olacağız" mesajını paylaşmıştı.

VALİLİK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Şırnak Valiliği ise görüntülere tepki yükselmesinin ardından söz konusu iki gümrük muhafaza memurunun açığa alındığını açıkladı. Valilik, "Habur Sınır Kapısı’nda 31.01.2023 günü yaşanan ve sosyal medya hesaplarında yayınlanan görüntülerdeki müessif olay ile ilgili olarak, Valiliğimiz tarafından soruşturma başlatılmış, olaya karıştığı tespit edilen iki gümrük muhafaza memuru açığa alınmıştır” açıklaması yaptı. (ARTI GERÇEK)

Business News