HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Türkiye ve Suriye'de 100 binden fazla kişinin ölmesinden korktuğunu söyledi...

Alman dergisi Der Spiegel'e konuşan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye ve Suriye'de 100 binden fazla kişinin ölmesinden korktuğunu...

Alman dergisi Der Spiegel'e konuşan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye ve Suriye'de 100 binden fazla kişinin ölmesinden korktuğunu söyledi.


Jeofizik mühendisi Profesör Doktor Övgün Ahmet Ercan, Alman dergisi Der Spiegel'e röportaj verdi. Ercan, "100 binden fazla ölü olabilir mi?" sorusuna "Evet. Şu anda hesaplamalar bunu gösteriyor" cevabı verdi. 

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin eski öğretim üyesine göre, 100 bin ölü olabileceği tahmini "temkinli bir tahmin" bile olabilir. Ercan'a göre, ne kadar çok yıkılmış bina keşfedilirse, kurban sayısı da o kadar artacaktır.

"100 binin üzerindeki olası kurban sayısını nasıl tahmin ediyor?" sorusuna Ercan şu şekilde cevap verdi:

"Etkilenen bölge 330 kilometrelik bir mesafe boyunca on ili kapsıyor. Burada 13 milyondan fazla insan yaşamaktadır. Yani Yunanistan'dan daha fazla nüfusa sahip bir bölgeden bahsediyoruz. Şu ana kadar iki şiddetli deprem nedeniyle yaklaşık 7 bin binanın yıkıldığı biliniyor. Hesaplamalarıma göre yaklaşık 200 bin kişi enkaz altında aldı"

Ercan ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kriz yönetimini "Bana göre, askeri personelin konuşlandırılmasında bütün bir gün kaçırıldı. Türk hükümeti ilk depremden kısa bir süre sonra asker göndermeliydi" sözleriyle eleştirdi. 

Ercan son olarak, "Gerçekten de dünyanın gördüğü en büyük felaketlerden biriyle karşı karşıyayız" dedi.

Kurtarma ekiplerinin çalışmaları devam ederken, şu ana kadar Türkiye ve Suriye'de 24 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Business News