HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

KÜFÜR, HAKARET, SALDIRI, LİNÇ: Bursaspor - Amedspor maçında GERİCİ - FAŞİST PROVOKASYON! (VİDEO)

Bursa'da oynanan Bursaspor-Amedspor maçında daha maç başlamadan Bursaspor taraftarları arasında bir grup Amedsporlu futbolculara saldırd...

Bursa'da oynanan Bursaspor-Amedspor maçında daha maç başlamadan Bursaspor taraftarları arasında bir grup Amedsporlu futbolculara saldırdı. Maç öncesinde başlayıp maç boyu süren saldırılara rağmen Türkiye Futbol Federasyonu maçı iptal etmedi. Tribünden atılan maddeler nedeniyle Amedspor kalecisi yaralanırken, tribünlerde bir Kürt taraftar linç edildi. Amedspor, Twitter hesabından bir paylaşım yaparak yaşananların sorumlusunun bu koşullarda maçı sürdüren Türkiye Futbol Federasyonu olduğunu söyledi.


Bursa’da oynanan Bursaspor-Amedspor maçında daha maç başlamadan Bursaspor taraftarları arasında bir grup Amedsporlu futbolculara saldırdı. Küfürlü sloganlar atan grup, tribünlerde “Beyaz Toros” ve “Yeşil” posterleri açtı, sahaya mermi ve bıçak attı.

Yeşil kod adlı JİTEM elemanı Mahmut Yıldırım ve o dönem JİTEM elemanlarının kullandığı beyaz toroslar, Kürt illerinde 1990’larda yaşanan binlerce faili meçhul cinayeti simgeliyor.

Önceki gün de Amedsporlu futbolcuların kaldığı otelin önüne gelen bir faşist grup sloganlar atarak provokasyon yaratmak istemişti. İki gündür süren gerilime rağmen polisin yeterli önlem almaması göz göre göre gelen saldırıya da yol vermiş oldu.


Saldırı göz göre göre geldi

İkinci Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Amedspor, Bursaspor’la oynayacağı karşılaşma için geldiği Bursa’da dün geceden beri faşist taraf grupları tarafından saldırılara uğramaya devam ediyor. Saat 14.00’da Bursaspor’un Timsah Arena Stadı’nda başlayacak olan karşılama öncesi bir grup taraftar stada girdi ve kameralar karşısında yüzlerini kapatarak kışkırtıcı sloganlar attı.

Sataşmalar bir süre sonra fiziki saldırıya döndü. Saldırı anında tribünlerden “Vurun, vurun” sesleri yükseldi. Amedspor kalecisi maç sırasında tribünlerden atılan bir madde ile başından yaralandı. Tribünlerde de bir Kürt taraftar linç edildi.


Stat savaş alanına dönerken Futbol Federasyonu’nun maçın iptali yönünde bir karar almaması, Amedsporlu futbolcuların maç öncesinden maç sonrasına kadar sürekli saldırıya maruz kalmasına yol açtı. Saldırı maç sonunda soyunma odası koridorlarında Bursaspor Özel Güvenlik Amiri, Kulüp Güvenlik Sorumlusu, kulüp personelleri ve emniyet görevlileri tarafından sürdürüldü.

Amedspor, Twitter hesabından bir paylaşım yaparak yaşananların sorumlusunun bu koşullarda maçı sürdüren Türkiye Futbol Federasyonu olduğunu söyledi.

Amedspor: Korkmuyoruz

Saldırıların nasıl geliştiğini sosyal medya hesabından duyuran Amedspor, “Keşke böyle bugünlerde gündeme gelmeseydik. O kadar acı varken daha”, “Beyaz toroslarınızı da Yeşil’inizi de yeneceğiz” ve “KORKMUYORUZ” şeklinde paylaşımlar yaptı. (SENDİKA.ORG)

Business News