Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında önemli bir gelişme yaşandı. İlk olarak MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un da bulunduğu bir evde gözaltına alınan Tolgahan Demirbaş'ın yakalanmasına ilişkin polislerin tuttuğu tutanak "kayboldu". Savcılık bu nedenle Kılavuz ile ilgili işlem yapmadı.


Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin soruşturmada son aşamaya gelindi.

Şüphelilerden Ülkü Ocakları Genel Merkez Yöneticisi Tolgahan Demirbaş, suikast öncesi konum bilgisi paylaşmak ve tetikçi Eray Özyağcı’yı kaçırmakla suçlanıyor. Demirbaş, ilk olarak MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un da bulunduğu evde gözaltına alınmıştı.

DW Türkçe'nin haberine göre Demirbaş’ın o evde yakalanmasına ilişkin polislerin tuttuğu tutanak "kayboldu". Üç savcının yürüttüğü soruşturmada iddianame yazımına önümüzdeki günlerde geçilmesi beklenirken tutanak, cinayetin siyasi bağlantısını ortaya çıkarmak açısından önemli deliler arasındaydı.

Ancak tutanak savcılığın soruşturma dosyasına tutanak girmedi. Bu nedenle savcılık, MHP'li Kılavuz hakkında herhangi bir işlem yapamadı.

Savcılığın iddianameyi mahkemeye sunması bekleniyor.

Olcay Kılavuz, Sinan Ateş cinayetinden 4 gün önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu ziyaret ederken cinayetten 2 gün sonra ise MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yanına giderek doğum gününü kutlamıştı.

NE OLMUŞTU?

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de Ankara’nın Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi’nde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti. Saldırı sırasında Ateş'in yanında bulunan arkadaşı Selman Bozkurt, yaralı olarak kurtulmuştu.

Cinayete ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında şu ana kadar 21 kişi tutuklandı. Cinayeti işleyen ekibin Ankara'dan İstanbul'a kaçırılmasını planlamakla suçlanan Ülkü Ocakları Genel Merkez Yöneticisi Tolgahan Demirbaş ise cinayet akşamı MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılvaz ile aynı evdeyken gözaltına alınmış ancak serbest bırakılmıştı.

Daha sonra bir kez de savcıya ifade veren Demirbaş, 26 Ocak'ta tutuklanmıştı.



Cinayete sessiz kalan Hacettepe Üniversitesi, Sinan Ateş'in adını akademik kadrodan çıkardı...

Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in ismi, akademisyen olarak görev yaptığı Hacettepe Üniversitesi’nin sitesinden cinayetten yaklaşık 3 ay sonra kaldırıldı. Üniversite, Ateş'in öldürülmesinin ardından cenaze töreni düzenlememiş, suikastla ilgili kurumsal herhangi bir açıklama yapmamıştı.

Ankara’da 30 Aralık 2022’de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in (38) adı, Hacettepe Üniversitesi’nin akademik kadrosundan çıkarıldı.

Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Anabilim Dalı’nda akademisyen olarak görev yapan Sinan Ateş için üniversite bünyesinde herhangi bir cenaze töreni düzenlenmezken üniversite tarafından cinayete ilişkin kurumsal bir açıklama yapılmamıştı.

Ateş’in ismi, suikasttan sonra yaklaşık 3 ay boyunca enstitü kadrosunda yer almaya devam etti.

Üniversite, Ateş'in ismini 20.03.2023 günü internet sitesinden kaldırdı.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de Ankara’nın Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi’nde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti. Saldırı sırasında Ateş'in yanında bulunan arkadaşı Selman Bozkurt, yaralı olarak kurtulmuştu.

Cinayete ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında şu ana kadar 21 kişi tutuklandı. (BİRGÜN)

Daha yeni Daha eski