HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Akbelen'de jandarma, köylülere ve desteğe gelen gruba tazyikli su, cop ve biber gazı ile saldırdı! (VİDEO)

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Akbelen Ormanı'nda jandarma, köylüler ve köylülere desteğe gelen gruba tazyikli su, cop ve biber gazı...


Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Akbelen Ormanı'nda jandarma, köylüler ve köylülere desteğe gelen gruba tazyikli su, cop ve biber gazı ile saldırdı.

Akbelen Ormanı'nda ağaç kesimine karşı köylülerin ve çevrecilerin nöbeti devam ediyor. Yeşil Sol Parti Eşszöcüsü İbrahim Akın, Yeşil Sol Parti Milletvekili Perihan Koca ve beraberindeki heyet, bugün Akbelen'de ağaç kesimine karşı mücadele eden köylülere destek ziyaretinde bulundu.

Akın, Koca ve beraberindeki heyet, kesim alanına girip inceleme yapmak istedi ancak jandarma barikatı ile karşılaştılar. Yeşil Sol Parti heyetinin yanı sıra aralarında yaşlıların ve çocukların da bulunduğu gruba jandarma biber gazı, cop ve tazyikli su ile saldırdı. Biber gazından ve sudan 88 yaşındaki Zehra Nene de etkilendi.

Ayrıca yangın bölgesi olan ağaçlık alanda gaz fişeği atıldı. 


VEKİLLER BARİKAT ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİNE BAŞLADI

Saldırının ardından CHP Muğla milletvekilleri ve beraberindeki heyet de alana gelerek kesim yapılan alanı görmek istedi. Jandarma ile yapılan görüşme sonrası CHP'li vekillerin de ormana girişine izin verilmezken, yaşanan duruma tepki gösteren Yeşil Sol Partililer ise jandarma barikatı ve TOMA önünde oturma eylemine başladı.


VEKİLLERE İKİNCİ MÜDAHALE: İKİ GÖZALTI

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın ve beraberindeki heyet, farklı bir noktadan kesim sahasında gözlem yapmak istedi. Nöbet alanına yaklaşık 100 metre uzaklıktaki alanı kapatan jandarma, burada ikinci kez müdahale etti. Jandarmanın yoğun biber gazı, gaz fişeği, plastik mermi ve kullandığı saldırıda, HDP İzmir İl Eşbaşkanı Çınar Altan ve bir kişi gözaltına alındı. (CİHAN BAŞAKÇIOĞLU - GAZETE DUVAR)

Business News