HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

İkizköylülerin çağrısı ile Akbelen’de jandarma ablukasına rağmen büyük buluşma yapıldı!

Bölge halkının yıllardır süren mücadelelerine ve yargı kararlarına rağmen kesilen binlerce ağaca yenilerinin eklenmemesi için bugün (6 Ağust...

Bölge halkının yıllardır süren mücadelelerine ve yargı kararlarına rağmen kesilen binlerce ağaca yenilerinin eklenmemesi için bugün (6 Ağustos) Türkiye’nin dört bir yanından binlerce kişi Akbelen Ormanı’na akın etti. Bölge halkı ve günlerdir kolluk kuvvetlerinin biber gazlı, coplu saldırılarına maruz kalan onlarca aktivistin ‘Büyük Akbelen Buluşması’ çağrısına kulak veren doğa savunucuları, nöbet alanında alkışlarla ve sloganlarla karşılandı. Binlerce yaşam savunucusu Akbelen'de insan zinciri oluşturdu.


Limak Holding ve IC Holding iştiraki YK Enerji’nin Yeniköy-Kemerköy Termik Santrali’nin kömür sahasını genişletmek için Muğla Akbelen’de başlattığı ağaç kesimine karşı direniş sürüyor.

Direnişin 16. gününde, “Akbelen Büyük Buluşması” adıyla düzenlenen eyleme Türkiye’nin dört yanından yaşam savunucuları geldi.

Öte yandan Akbelen Ormanı’nın bulunduğu Milas-Ören karayolu üzerinde kurulan arama noktaları nedeniyle uzun kuyruklar oluştu.

Direniş alanında gelen kişi sayısı her geçen dakika artarken yurttaşlar yolda sık sık polis ve jandarma tarafından durduruluyor.

Alandaki büyük jandarma ve polis ablukasına rağmen büyük buluşma şarkılarla halaylarla coşkuyla başladı.

Aşırı sıcak bir havada, henüz kesilmemiş ağaçların altında oturan vatandaşlar Siya Siyabend grubunun solisti Bizon Murat ve başından beri direnişi destek olan Praksis grubunun şarkılarıyla gelenleri karşıladı; Akbelen’den Gezi direnişine şarkılı türkülü selam yollandı.

Binlerce yaşam savunucusu Akbelen’de insan zinciri oluşturdu.

Öte yandan Akbelen’de direniş sürerken, muhalefet de TBMM’yi olağanüstü toplanmaya çağırdı.

CHP’nin çağrısı üzerine Akbelen’deki ağaç kıyımını görüşmek üzere salı günü olağanüstü toplanacak. Genel Kurul‘da, muhalefet tarafından toplantı yeter sayısı olan 200 milletvekili bulunursa gündeme geçilecek ve CHP’nin, Akbelen’de yaşananlara ilişkin önerileri görüşülecek.

Akbelenliler de Meclis görüşmesi sırasında Ankara‘da olacak. (SENDİKA.ORG)

Business News