HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

“Ben devlete inancımı kaybettim. Çocuğumu ilk defa devlete emanet ettim ama devlet benim çocuğuma 20-25 gün bakamadı" (VİDEO)

Aydın'da KYK Yurdu’nda asansör kazasında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Zeren Ertaş‘ın ailesi Aydın’a geldi. Vali Yakup Canbolat...


Aydın'da KYK Yurdu’nda asansör kazasında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Zeren Ertaş‘ın ailesi Aydın’a geldi. Vali Yakup Canbolat’la görüşen baba, “Çocuğumu devlete emanet ettim ama devlet benim çocuğuma bakamadı” diyerek ihmallerin ortaya çıkarılmasını istedi.

Aydın’ın Efeler ilçesindeki Güzelhisar KYK Kız Yurdu’nda yaşanan asansör faciasında Zeren Ertaş isimli öğrenci hayatını kaybetti.

Ertaş’ın acılı ailesi, kızlarının cenazesini teslim almak üzere Aydın’a geldi. Burada Aydın Valisi Yakup Canbolat ile görüşen baba Akın Ertaş, “Ben devlete inancımı kaybettim. Çocuğumu ilk defa devlete emanet ettim ama devlet benim çocuğuma 20-25 gün bakamadı" diyerek tepki gösterdi.

“DEVLETE İNANCIMI KAYBETTİM”

Hastanedeki acılı bekleyiş sırasında baba Akın Ertaş ise “Ben kızıma saygılı olmayı öğrettim. Karıncayı dahi incitmezdi. Yüzümü yere eğmedi hiç. Çocuğumu devlete emanet ettim ama devlet benim çocuğuma bakamadı. İhmal sonucu olduğu için çok yaralıyız. Benim çocuğum yandı, biz yandık, başka çocuklar yanmasın. Ancak bu, dilek ve temenniyle olmuyor” dedi.

Vali Canbolat, soruşturmanın devam ettiğini dile getirerek sorumlular hakkında gerekenin yapılacağını vurguladı.

Üniversiteliler Zeren Ertaş için ayakta: “Kaza diyerek üzerini kapatamayacaksınız”

Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan Işıklı Kız KYK Yurdu’nda tadilatı yapılmayan bir asansörün düşmesi sonucu Zeren Ertaş isimli üniversitelinin yaşamını yitirmesinin ardından Türkiye’nin dört bir yanında üniversiteliler, kampüslerde, yurtlarda ve sokaklarda yaptıkları eylemlerde ihmallere dikkat çekip bunun bir ‘kaza’ olmadığını vurguladı

Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan Işıklı Kız KYK Yurdu’nda tadilatı yapılmayan bir asansör düştü, Zeren Ertaş isimli üniversiteli yaşamını yitirdi. Daha önce defalarca asansörün onarımı için dilekçelerin yazıldığı, gerekli bakımların zamanında yapılmadığı da ortaya çıkınca tepkiler giderek büyüdü.

Türkiye’nin dört bir yanında üniversiteliler, kampüslerde, yurtlarda ve sokaklarda yaptıkları eylemlerde ihmallere dikkat çekip bunun bir ‘kaza’ olmadığını vurguladı. Üniversiteliler açıklamalarında yakın zamanda yurtlarda intihar eden arkadaşlarını da hatırlattı. Gençliğin geleceksizliğe mahkum edildiğini, iktidarın nitelikli barınma imkanları sunmadığını vurgulayan üniversiteliler, sorumluların hesap vermesi için mücadeleye devam edeceklerini belirtti. (CUMHURİYET - SENDİKA.ORG)

Business News