HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Ege Üniversitesi öğrencileri yeni akademik yıla 4 yemekhanede eş zamanlı protestoyla başladı! (VİDEO)

Ege Üniversitesi yeni akademik yıla yemekhane protestosuyla başladı. Yemek ücretlerine yapılan zammı protesto eden öğrenciler 4 yemekhanede ...


Ege Üniversitesi yeni akademik yıla yemekhane protestosuyla başladı. Yemek ücretlerine yapılan zammı protesto eden öğrenciler 4 yemekhanede eş zamanlı , çatal kaşıklarla 1 dakika boyunca ses çıkardı.

Ege Üniversitesi Rektörlüğü, yeni akademik yıl başlamadan okul içindeki yemekhanelerde yemek ücretlerine yüzde 250’i geçen zam yaptığını açıkladı. Yapılan zamla birlikte 6 lira 50 kuruş olan yemek fiyatı 20 liraya yükseldi. Öğrenciler yeni döneme zamları protesto ederek başladı.

Öğle yemeği sırasında 4 yemekhanede eş zamanlı olarak, çatal kaşıklarla 1 dakika boyunca ses çıkaran öğrenciler zamlara tepki gösterdi. Protesto sırasında “Zamlar geri alınsın”, “Müşteri değil öğrenciyiz”, “Yemek en temel hakkımızdır” gibi tepki ve talepler dile getirildi.


“EKONOMİNİN FATURASI ÖĞRENCİLERE KESİLDİ”

Zammın yapıldığı günden sonra sosyal medyada #egereddediyor etiketi ile tepkilerini dile getiren öğrenciler bir araya gelmeye devam ediyor. Mevcut koşullarda dahi temel yaşam ihtiyaçlarını karşılamanın zor olduğunu dile getiren öğrenciler, yapılan zamla ekonominin faturasının öğrencilere kesildiğini söylüyor. Yapılan zammın ardından bir öğrencinin aylık 3 öğün yemek masrafının burs miktarının bile çok üstünde olduğunu ifade eden Ege Üniversitesi öğrencileri, en temel hakları olan yemeğe ulaşmak için bile çalışmak zorunda kalacaklarını dile getiriyor.


“AKLIMIZLA ALAY EDİYORLAR”

İlk gelen tepkilerin ardından çözüm olarak adım attığını iddia eden üniversite yönetimi ve yemekhane şirketi ilk zamla 60 lira olan bir günlük yemek masrafını 85 liraya çıkardı. “Aklımızla dalga geçiyorlar” diyen öğrenciler, zamların geri alınması taleplerinde kararlı olduklarını aktardı. Zamlarla birlikte tekrar gündeme gelen konu ise Ege Üniversitesi’nin aldığı ödenek ile 4. sırada olması. Ödeneklerin öğrencilerin ihtiyaçlarının giderilmesi için kullanılmadığını ifade eden öğrenciler hem ödenek hem de üniversitenin kendi gelirlerinin nereye gittiğinin belli olmamasına tepki gösterdi.

En temel yaşam ihtiyaçlarına ulaşmanın bu denli zor olmasına tepkisi süren Ege Üniversitesi öğrencileri, mücadelelerini sürdürmekte kararlı olduklarını belirtiyor. Talepleri ise şu şekilde:

-Yemekhaneye yapılan zamlar tüm öğünlerde geri çekilsin.

-Yemek çeşitliliği ve miktarı arttırılsın.

-Öğünler kalori ve sağlık açısından nitelikli hale getirilsin. (EVRENSEL)

Business News