HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

İsrail'den Cibaliya mülteci kampına hava saldırısı: Çok sayıda ölü ve yaralı var!

Gazze'deki Filistin İçişleri Bakanlığı, İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na hava saldırısı ...


Gazze'deki Filistin İçişleri Bakanlığı, İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na hava saldırısı düzenlediğini, çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

İsrail-Filistin çatışması üçüncü gününde devam ederken, İsrail ordusunun Cibaliya Mülteci Kampı'na düzenlediği hava saldırısında çok sayıda kişinin öldüğü açıklandı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Gazze'deki Filistin İçişleri Bakanlığı, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda bir eve hava saldırısı düzenlediğini ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nın Et-Tirens bölgesindeki Ebu Aşkiyan ailesinin evini hedef aldığı belirtildi. Saldırıda detay verilmeksizin çok sayıda Filistinlinin öldüğünü veya yaralandığı aktarıldı.

ÇATIŞMALARDA ÜÇ GÜNDE 1300'DEN FAZLA KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları, 7 Ekim Cumartesi sabahı İsrail'e 'Aksa Tufanı' adıyla kapsamlı bir saldırı başlatmıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenlemişti. Sınır kapısındaki İsrail ordu güçlerini tasfiye ederek burayı ele geçiren silahlı gruplar, ardından sınırı aşarak İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmişti. Buna karşılık İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında en az 560 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 751 kişinin yaralandığını açıklamıştı. İşgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde ise İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 16 Filistinli yaşamını yitirmişti. İsrail basınında paylaşılan son haberlerde, saldırılarda şu ana kadar yaklaşık 800 İsraillinin öldüğü, 2 bin 400 kişinin yaralandığı belirtildi. 

LÜBNAN HİZBULLAHI: İSRAİL’E HERHANGİ BİR OPERASYON BAŞLATILMADI

Öte yandan, İsrail ordusu, Lübnan sınırından İsrail'e herhangi bir sızma durumuna karşı bölgede asker konuşlandırıldığını açıkladı. Reuters’ın haberine göre, İsrail ordusu, Lübnan sınırından İsrail içerisine bir grup şüphelinin sızdığına dair ihbar aldıklarını, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) askerlerinin bölgede konuşlandırıldığını bildirdi. 

Bu açıklamanın ardından İsrail basınına yansıyan haberlerde Lübnan'dan İsrail'e sızmaya çalışan iki kişinin öldürüldüğü aktarıldı. İsrail'in Kanal 14 televizyonunda yayınlanan haberde, İsrail'in kuzeyi ve Lübnan'ın güneyindeki sınırdan gerçekleştirilen sızma girişimi hakkında bilgiler paylaşıldı. Haberde, Lübnan'dan İsrail'e sızmaya çalışan iki kişinin askerler tarafından öldürüldüğü bilgisi verildi.

Lübnan'ın güneyindeki AA muhabiri sınırdan çatışma sesi geldiğini ancak ateş yönünün neresi olduğunun netleşmediğini bildirirken, Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberinde İsrail topçu birliklerinin Lübnan'daki Zihayra ve Mervehin kasabalarına yakın bölgeleri vurduğu aktarıldı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Lübnan Hizbullahı’ndan bir yetkili, Hizbullah’ın İsrail’e herhangi bir operasyon başlatmadığını söyledi.

İSRAİL'DEN LÜBNAN'IN GÜNEYİNE HELİKOPTERLERLE HAVA SALDIRISI

İsrail ordusu, Lübnan'dan gelen sızma girişimi ve ardından çıkan çatışmalar sonrası kısa bir açıklama yaptı. Açıklamada, Lübnan'ın güneyindeki bazı bölgelerin helikopterle gerçekleştirilen hava saldırısı ile vurulduğu kaydedildi. Ayrıca açıklamada daha sonra detaylı bilgilerin paylaşılacağı belirtildi.

Lübnan Genelkurmay Başkanı Joseph Avn da Birlemiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) Komutanı Aroldo Lazaro ile İsrail sınırı üzerindeki son gerginlikleri ele aldı. Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan haberde, Avn ve Lazaro arasında başkent Beyrut'taki görüşmeye değinildi. Açıklamada her iki yetkilinin ülkenin güney sınırındaki son gelişmeleri ele aldıkları ifade edildi. Görüşmenin içeriğine ilişkin başka detay verilmedi. (GAZETE DUVAR)

Business News