HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Öğrenciler, polis barikatını da aşarak yürüyüş yaptı: "UNUTMAK YOK, AFFETMEK YOK, HELALLEŞMEK YOK!" (VİDEO)

Öğrenci yurdunda asansörün düşmesi sonrası Zeren Ertaş'ın ölümünü protesto etmek isteyen öğrencilere izin verilmedi. Öğrenciler, polis b...


Öğrenci yurdunda asansörün düşmesi sonrası Zeren Ertaş'ın ölümünü protesto etmek isteyen öğrencilere izin verilmedi. Öğrenciler, polis barikatını aşarak yürüyüş yaptı.

İzmir'de öğrenciler, Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda asansörün düşmesi sonucu Zeren Ertaş'ın vefat etmesine ilişkin basın açıklaması düzenledi.

Bornova Küçükpark Meydanı'nda düzenlenen açıklamada "Ölmeye değil okumaya geldik" yazılı pankart taşınırken sık sık "Zeren Ertaş isyanımızdır", "Kaza değil bu bir cinayet", "Katillerden hesabi gençlik soracak" sloganları atıldı.

'SANKİ ÖLÜMLERİMİZN SORUMLUSU BİZLERİZ'

Öğrenciler açıklamada yaşananların bir ihmal sonucu katliam olduğunu vurgulayarak, şunları söylediler:

"Zeren Ertaş devletin ihmalkârlığı sonucu hayatını kaybetti. Bu sadece bir ölüm değil aynı zamanda cinayettir. Sanki bu düzen her gün bizleri ölüme mahkûm etmiyor da sanki onlar eli kanlı katiller değil de ölümlerimizin sorumlusu bizleriz. Katil KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) yönetimi, katil devlet böyle söyleyerek öfkemizden kaçabileceğini zannediyor. Çare bizde, birbirimizde. Geleceğimizi, umutlarımızı, çalan saray rejimi bizlere ölümden başka bir şey vadetmiyor. Bu sistemde bizim payımıza düşen ölüm, açlık ve sefalet koşullarını kabul etmiyoruz. İnsanca onurlu bir yaşam için tüm sıra arkadaşlarımızı kampüs kampüs direnişi büyütmeye, öfkemizi örgütlemeye, katledilen sıra arkadaşlarımız için hesap sormaya çağırıyoruz."

Öğrenciler basın açıklamasının ardından Büyükpark Meydanı'na yürüyerek forum düzenlemek istedi. Öğrencilerin önüne barikat kuran polisler, yürüyüşü engellemek istedi.

Bu kararı tanımadıklarını söyleyen öğrenciler ise barikatı aşarak, sloganlarla Büyükpark Meydanı'na yürüdü. Burada forum düzenleyen öğrenciler okuduğu okullarda yaşadıkları sorunlara ilişkin tartışma yürüterek çözümlerini konuştu.

'BİZ SALDIRIYA UĞRARKEN HİÇBİR YETKİLİ MÜDAHALE ETMEDİ'

Bugün İzmir Demokrasi Üniversitesi'nde de bir grup öğrenci, Aydın KYK yurdunda asansör düşmesi sonucu vefat eden Zeren Ertaş için bildiri dağıtırken bir grup ülkücü tarafından saldırıya uğradı.

Okulun güvenlik personeli ve polisler, bildiri dağıtan grubu okuldan çıkarmak istedi ancak öğrenciler bu duruma karşı çıktı. Saldırıya uğrayan bir öğrenci, "Biz saldırıya uğrarken hiçbir polis ya da yetkili duruma müdahale etmedi" dedi. (GAZETE DUVAR)

Business News