HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Yedinci Gün: Soykırıma ve Psikolojik Savaşa Rağmen Gazze Direnmeye Devam Ediyor!

Savaşın 7. gününde PALESTINA CHRONICLE, şu ana kadarki gelişmeleri Filistin, İsrail ve diğer haber kaynaklarından derlediği spotlarla okurla...


Savaşın 7. gününde PALESTINA CHRONICLE, şu ana kadarki gelişmeleri Filistin, İsrail ve diğer haber kaynaklarından derlediği spotlarla okurlarına iletti. Derlediklerini aşağıda ilginize sunuyoruz. (GAZETE DEMOKRAT)

İsrail Filistinlileri toplu halde yer değiştirmeye çağırırken, kuşatma altındaki Gazze Şeridi'nde devam eden savaşta binlerce kişinin öldüğü ve yaralandığı korkunç savaşa daha fazla korku ve kafa karışıklığı katıyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı: İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşında öldürülen ve yaralanan Filistinlilerin sayısı 1.799'a, 6.388'den fazla yaralıya yükseldi. Batı Şeria'da 44 kişi öldü, yüzlerce kişi yaralandı.

Katar Emiri Doha'da Blinken'ı kabul etti. Filistin topraklarında gerilimi azaltmak için çaba göstermenin ve Gazze Şeridi'nde yardım ve insani çabalar için güvenli koridorlar açmanın önemini vurguladılar.

Tel Aviv'in güneyindeki Rehovot'a düşen rokette çok sayıda İsrailli yaralandı.

İsrail ordusu, Lübnan'ın kuzey sınırına şüpheli bir sızıntı olduğunu duyurdu. Hanita sakinlerinin barınaklara gitmeleri istendi.

Geçtiğimiz Cumartesi gününden bu yana İsrail'in hava saldırıları sonucu ölen Filistinlilerin sayısı 1.799'a, yaralıların sayısı ise 6.388'e yükseldi.

Sınır Tanımayan Doktorlar: İsrail'in Gazze'deki tahliye emirleri kınanabilir ve çirkindir.

YEDIOT AHRONOTH: Gazze'den İsrail'in kuzeyine doğru fırlatılan son füze, şu ana kadar Şerit'ten fırlatılan en uzun menzilli füzedir.

FİLİSTİN SAĞLIK BAKANLIĞI: İşgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde yaşanan çatışmalarda İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu işgal altındaki Batı Şeria'da öldürülen Filistinlilerin sayısı 9'a, yaralıların sayısı ise 130'a yükseldi.

İSRAİL KANAL 14: Gazze'den Suriye ve Lübnan yakınlarındaki Celile ve Golan'a roket atıldı.

El Kassam Tugayları: El Kassam Tugayları, Safad'daki Kuzey Komutanlığı karargâhını Ayyash 250 füzesiyle hedef aldıklarını söyledi.

AJA: İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bir evi hedef alan bombalı saldırısında ölü sayısı 9'a yükseldi.

HİZBULLAH: Lübnan Hizbullahı Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım Cuma günü yaptığı açıklamada, yabancı güçlerin bunu yapmamasını istemesine rağmen partinin İsrail'e karşı çatışmalara kendi planına göre "hazır" olduğunu ve "katkıda bulunacağını" söyledi. müdahale etmek.

BEYAZ SARAY: Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby Cuma günü yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki bir milyondan fazla sivilin 24 saat içinde hareket etmesi yönündeki çağrısının "zor bir mesele" olacağını söyledi.


AVRUPA BİRLİĞİ: AB dış politika yetkilisi: Sivillerin korunmasını ve güvenli insani erişime izin verilmesini önemsiyoruz.

Filistin Yönetimi Başkanı: Filistin Yönetimi Başkanı, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile yaptığı görüşmede, insani hizmetlerin durdurulması nedeniyle Gazze Şeridi'nde bir insani felaketin yaşanabileceği uyarısında bulundu.

ABU OBEIDA: Kassam Tugayları sözcüsü, İsrail'in "halkımızı evlerinden iki kez kovamayacak kadar zayıf ve korkak" olduğunu söyledi.

GAZZE SİVİL SAVUNMA: Halen enkaz altında çok sayıda yaralı ve ceset var.

UNRWA: Gazze hızla cehenneme dönüşüyor ve çöküşün eşiğinde.

YEDIOT AHRONOTH: Sderot'a 7 füze düştü, bunlardan 5'i doğrudan isabetle sonuçlandı.

ABD SAVUNMA BAKANI: Lloyd Austin, İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile İsrail'in kendisini savunmaya yönelik tedbirlerini ve acil güvenlik ihtiyaçlarını görüştüğünü söyledi.

ÜRDÜN: Binlerce Ürdünlü, başkent Amman'ın merkezinde Filistin'le dayanışma amacıyla yürüdü.

AJA: İsrail işgal güçleri, bazı Filistinlilerin Cuma namazı kılmak için Mescid-i Aksa'ya gitmesini zorla engelliyor.

HAARETZ: İsrail ile Gazze arasındaki sınırı izleyen İsrail ordusuna ait balonlar, Hamas saldırısından haftalar önce düştü

AJA: El Kassam Tugayları, sivillerin yerinden edilmesi ve hedef alınmasına tepki olarak Ben Gurion Havaalanını bombaladı.

GAZZE SAĞLIK BAKANLIĞI: Hastaneler klinik, ilaç ve yakıt kapasitelerini kaybetmeye başladı ve daha kötüsü geliyor.

PUTİN: İsrail'in Gazze'ye kara operasyonu sivil kayıplarına yol açacak ve en önemlisi kan dökülmesinin durdurulması.

AJA: Ürdün güvenliği düzinelerce göstericinin Ürdün'ün Filistin sınırına ulaşmasını zorla engelliyor.

UNICEF: Gazze'de şu ana kadar 447 Filistinli çocuk öldürüldü ve bu sayının artma ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor.

AJA: İsrail topçu bombardımanı Gazze Şeridi'ndeki sınır bölgelerini hedef alıyor.

El Kassam Tugayları: Sivillerin yerlerinden edilmesi ve hedef alınmasına tepki olarak şu anda işgal altındaki Aşkalan'a 150 füzeyle büyük bir saldırı yönetiyoruz.

ÜRDÜN: Kral, ABD Dışişleri Bakanı'na Gazze'ye yardım götürmek için insani koridorların açılması gerektiğini vurguladı.

KATAR Dışişleri Sözcüsü: ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Doha ziyaretine Katar Devleti Emiri ile görüşerek başlayacak.

GAZZE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: Evler başımızın üstünde havaya uçsa da evlerimizden çıkmayacağız.

İRAN FM: Şu anda Gazze'de yaşananlar savaş suçu sayılıyor

LÜBNAN FM: Gazze'de gerilimin devam etmesi ve işgalin tüm bölgeyi ateşleyeceği konusunda uyarıyoruz.

AJA: Gazze'deki Hastaneler Genel Müdürü Aljazeera'ya İsrail bombalamalarının Gazze Şeridi'ndeki bazı eczaneleri hedef aldığını söyledi. İsrail'in Gazze Şeridi'ni bombalaması sonucu yeni doğan bebekler öldürüldü.

El Kassam Tugayları: Son 24 saat içinde İsrail'in kuzey ve Gazze vilayetlerini bombalaması sırasında aralarında yabancıların da bulunduğu 13 mahkum öldü.


DSÖ: Gazze'deki hastaneler çökme noktasına geliyor ve İsrail ordusunun hava saldırılarının altyapıya verdiği zarar nedeniyle acil tıbbi ekiplerin sahaya ulaşması ciddi engellerle karşılaşıyor.

AJA: Lübnan'ın İsrail sınırındaki Dhahira kasabası yakınlarında 3 patlama duyuldu.

ULUSLARARASI KIZIL HAÇ: Ekiplerimizin Gazze'den verdiği raporlar hayal gücünün ötesinde. Olaylar dizisi felaket olasılıklarına doğru ilerliyor. Gazze'nin sivilleri ve altyapısı her zaman korunmalıdır.

İSRAİL ORDUSU RADYOSU: Kuzeyde, havada tespit edilen bir hedefe doğru iki önleme füzesi ateşlendi.

NORVEÇ: Norveç Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeldt, Gazze Şeridi'ne su, elektrik ve gıdayı kapsayan tam bir ablukanın kabul edilemez olduğunu söyledi.

UNRWA: BM ajansı, insani operasyonlarını sürdürmek ve kendi personeline ve Filistinli mültecilere destek sağlamak için merkezi operasyon merkezini ve uluslararası personelini güney Gazze'ye taşıdığını söyledi.

HÜKÜMETİN GAZZE MEDYA OFİSİ: Gazzelilerin Şerid'in kuzeyinden güneyine gitmesi konusunda uyarıda bulunmak yalan propaganda ve psikolojik savaştır.

Business News