HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Gazze’de iki gazeteci daha öldürüldü! İsrail saldırılarında hayatını kaybeden gazetecilerin sayısı 89'a yükseldi...

7 Ekim'den bu yana Gazze'de, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden gazetecilerin sayısı 89'a yükseldi. Gazze Şeridi'ndeki ...


7 Ekim'den bu yana Gazze'de, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden gazetecilerin sayısı 89'a yükseldi.

Gazze Şeridi'ndeki hükümet, İsrail saldırılarında Filistinli iki gazetecinin daha öldürüldüğünü duyurdu.

Hükümete bağlı Medya Ofisi, konuya ilişkin açıklama yaptı.

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre açıklamada “İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanında gazeteci Ahmed Ebu Abse ve Hannan Ayyad şehit oldu,” dendi.

“Gerçekleri gizlemek”

Gazeteciler Ayyad ve Ebu Abse'nin fotoğraflarına yer verilen açıklamada, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda öldürülen gazetecilerin sayısının 89'a yükseldiği bildirildi.

Medya Ofisi, dün (12 Aralık) yaptığı açıklamada da İsrail'in Gazze'de gazetecileri "Filistin anlatısını susturmak, gerçekleri gizlemek, haber ve bilgilerin bölgesel ve uluslararası kamuoyuna ulaşmasını engellemek amacıyla kasıtlı olarak öldürdüğünü," belirtmişti.


Gazze’de 17 bin 997 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze’de 49 bin 229 kişi de yaralandı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in saldırılarına ilişkin bilgi verdi.

Kudra, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde hayatını kaybedenlerin sayısının 17 bin 997'ye, saldırılarda yaralananların sayısının ise 49 bin 229'a çıktığını açıkladı.

Ölenlerden 7 bin 700'ü çocuk.

Bombalanan binaların enkazı altında da birçok cenaze çıkarılmayı bekliyor.  

5 katlı bina bombalandı

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nin orta kesiminde bugün yaklaşık 60 Filistinlinin yaşadığı bir binayı bombaladı, çok sayıda ölü ve yaralı var.

AA’nın görgü tanıklarından aldığı bilgiye göre, İsrail savaş uçakları, Gazze'deki Nuseyrat Mülteci Kampı yakınlarında Filistinli ailelerin yaşadığı bir binayı hedef aldı. Hedef alınan 5 katlı binada yaklaşık 60 Filistinlinin yaşadığını ve aralarında İsrail saldırıları nedeniyle Gazze kentinden kaçanların da bulunduğunu anlattılar.

Saldırı sonrası, binanın enkazında arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Filistinli sağlık kaynakları, saldırıda ölen ve yaralananların Deyr el-Balah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesi'ne nakledildiğini açıkladı.

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kenti ile orta kesimdeki Nuseyrat Mülteci Kampı'na dün gece saatlerinde düzenlediği saldırılarda da çok sayıda sivil ölmüş ve yaralanmıştı.

142 Filistinli kadın tutuklandı

Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Filistin Esir İşleri Heyeti, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin Gazze'de alıkoyduğu, aralarında bebekli anne, yaşlı ve çocukların da bulunduğu 142 Filistinli kadını hapsettiğini belirtti.

Açıklamada, Filistinli kadınların Ed-Damun ve Hod Haşaron dahil farklı hapishanelerde tutulduğu bilgisi yer aldı. (BİANET)

Business News