HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Prag'da üniversiteye silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var! (VİDEO)

Charles Üniversitesi'ne düzenlenen saldırıda çok sayıda ölü ve yaralının olduğu duyuruldu. Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da ...


Charles Üniversitesi'ne düzenlenen saldırıda çok sayıda ölü ve yaralının olduğu duyuruldu.

Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da Charles Üniversitesi'nin Felsefe Fakültesi'nde silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda çok sayıda ölü ve yaralının olduğu bildirildi. 

Polisin olaya ilişkin açıklamasına göre, Prag'ın merkezindeki üniversiteye kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce silahlı saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre, silahlı saldırı nedeniyle çok sayıda ölü ve yaralının olduğu belirtilen açıklamada, olayla ilgili başka bir detay paylaşılmadı.

Olaya ilişkin ülke basınında yer alan haberlerde, saldırıyı düzenlediği düşünülen silahlı bir kişiye ait fotoğraf paylaşıldı. 

Saldırıda yaralananların sayısının tahmin edilenden daha fazla olabileceği belirtildi. Bölgeyi tamamen trafiğe kapatan polisin, okuldakilerin tahliyesi için çalıştığı kaydedildi.


Çekya’nın başkenti Prag’ta bulunan Charles Üniversitesi Felsefe Fakültesi'ne düzenlenen silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre saldırgan dahil 11 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi de yaralandı.

Çekya’nın başkenti Prag’taki Jan Palach Meydanı'nda bulunan Charles Üniversitesi Felsefe Fakültesi'nde silahlı saldırı düzenlendi. Polis tarafından yapılan açıklamada, saldırıda ölü ve yaralıların olduğu bildirilerek, bölgenin güvenlik çemberi altına alındığı aktarıldı. Halkın bölgeden uzak durması çağrısında bulunan polis, saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklayarak, üniversitenin tahliye edildiğini bildirdi.

Görgü tanıkları, saldırganın okulun çatısından polise ateş açtığını belirtti. Çevredekiler tarafından kaydedilen görüntülerde, halkın panikle okulunu bulunduğu bölgeden koşarak uzaklaştığı görüldü.

Business News