HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Bakanlığın 2 yıl önce yaptığı sosyal medya paylaşımı yeniden gündem oldu!

Erzincan'daki altın madeninin neden olduğu çevre katliamı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2 yıl önce yaptığı sosyal medya paylaşı...


Erzincan'daki altın madeninin neden olduğu çevre katliamı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2 yıl önce yaptığı sosyal medya paylaşımını gündeme taşıdı.

Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin Erzincan'ın İliç ilçesinde siyanür atıklarını yığdığı dağda meydana gelen toprak kayması faciaya neden oldu. Daha önce neden olduğu tehlikelere ve meslek ve çevre örgütlerinin uyarılarına rağmen madenin faaliyetinin durdurulmaması da beraberinde büyük bir tepkiyi getirdi. 

2022 yılının Haziran ayında da madende siyanür taşıyan boru patlamış atıklar Fırat Nehri'ne karışmıştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, altın madeninin faaliyetinin durdurulduğunu açıklamıştı.

27 Haziran 2022'de, AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum'un bakanlığı döneminde yapılan paylaşımda, "Erzincan İliç’te boru hatlarındaki arıza nedeniyle çevre kirliliğine neden olan altın madeninin faaliyetini DURDURUYORUZ!

İlave çevresel iyileştirme çalışmalarının tamamlandığı Bakanlığımız Denetim ekiplerince tespit edilene kadar tesisin çalışmasına İZİN VERİLMEYECEK" ifadeleri kullanılmıştı.

Bugün meydana gelen facia sonrası bakanlığın paylaşımı gündem oldu. Sosyal medya kullanıcıları madenin faaliyetlerinin 2 ay sonra yeniden başladığını hatırlatarak tepki gösterdi.

Kararın altında Murat Kurum'un imzasını olduğunu hatırlatan kullanıcılar kapasite artışı taleplerini de gündeme getirdi.






Business News