HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Bunlar Allah mı oldu? Biz insanız, bizim hakkımız, hukukumuz yok mu? Zaten bizi susturan, bu hale getiren onlar. Onlarla işbirliği yaptılar (VİDEO)

Erzincan'ın İliç ilçesinde Anagold'un işlettiği Çöpler maden sahasında yaşanan facianın ardından işçilerin madendeki çalışma koşulla...


Erzincan'ın İliç ilçesinde Anagold'un işlettiği Çöpler maden sahasında yaşanan facianın ardından işçilerin madendeki çalışma koşullarına dair ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor.

İliç ilçe merkezinde kaydedilen bir videoda, madende çalışan işçiler Anagold ve Türkiye Maden-İş tarafından tehdit edildiklerini söylüyor. Göçen pasanın altında kalan işçilerden Fahrettin Keklik'in yakını olduğu anlaşılan bir kişi, "Bu adamlar beni zorla sendikaya dön diye tehdit ediyor dedi. Fahrettin Keklik şu anda göçüğün altında. Bunlar Allah mı oldu? Biz insanız, bizim hakkımız, hukukumuz yok mu? Bu kadar acımız, bu kadar öfkemiz varken burada dolaşmasınlar. Zaten bizi susturan, bu hale getiren onlar. Onlarla işbirliği yaptılar, biz sesimizi çıkarmaya çalıştığımız zaman susturdular. Devlet gelip işçiye soracak, sorduğu zaman da 'sus, seni işten atarım' diyor. Mühendisi bireysel olarak tehdit ediyor, işten atıyor, işçiyi de susturuyor!" ifadelerini kullanıyor.

"ARKADAŞIMI 19 LİRA İÇİN O TOPRAĞIN ALTINA GÖMDÜLER!"

Anagold'un işlettiği Çöpler madeninde çalıştığını söyleyen bir başka işçi ise Türkiye Maden-İş'ten bahsederek "Bizi bir şekilde korkuttular. O arkadaşın ölümü de hepimizin suçu. Bugün o adamlar oradaysa bunların yüzsüzlüğündendir, sesimizi çıkartmadığımızdan dolayı. Çevrede 'Anagold dünyanın parasını veriyor' diye bir algı var. Öyle bir şey yok! Benim arkadaşımı 19 lira için o toprağın altına gömdüler! O toprağın altına gömülmelerinin en büyük nedeni bunların (Türkiye Maden-İş'i kastederek) işverenlere çektiği peşkeşlik. Hepsi lüks içerisinde yaşıyor. Ama yarın yine hepimiz oraya gideceğiz, yine aynı olaylar olacak. Bilinçlenme olmadıktan sonra biz hep böyle devam edeceğiz." diyor. (EVRENSEL) 

Business News