HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Çanakkale Biga'da bir deprem daha! Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan ilk açıklama: Depremin olduğu kırık, büyük bir deprem üretebilir mi?

AFAD verilerine göre Çanakkale Biga'da 3.8 bü yüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 7.19 kilometre olarak kaydedildi. ...


AFAD verilerine göre Çanakkale Biga'da 3.8 bü
yüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 7.19 kilometre olarak kaydedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Çanakkale'nin Biga ilçesinde 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı.

Depremin derinliği 7.19 kilometre olarak ölçüldü.

4.6 İLE SALLANMIŞTI
Çanakkale’nin Biga ilçesinde akşamüstü 4.6 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 16.09’da kaydedilen sarsıntının 7 kilometre derinlikte yaşandığını bildirmişti.

Deprem Çanakkale’nin yanı sıra çevre illerden de hissedilmişti.

AFAD'ın paylaşımı şu şekilde:
Çanakkale Biga'daki 4.6'lık deprem sonrası Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan ilk açıklama: Depremin olduğu kırık, büyük bir deprem üretebilir mi?

Çanakkale’nin Biga ilçesinde saat 16.09’da 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD depremin 7 kilometre derinlikte gerçekleştiğini açıklarken, sarsıntı çevre illerden de hissedildi. Deprem uzmanı Ahmet Ercan, kısa süreli paniğe neden olan depremin ardından sosyal medyadan açıklama yaptı.

Çanakkale’nin Biga ilçesinde 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 16.09’da kaydedilen sarsıntının 7 kilometre derinlikte yaşandığını bildirdi.

Deprem Çanakkale’nin yanı sıra çevre illerden de hissedildi.


AHMET ERCAN: SIKINTI YOK

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Çanakkale'deki deprem hakkında açıklamada bulundu.

Ercan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"Biga-Çan kırığı KAK’ın Erdek’den doğru gelen Edincik kırığının, Edremit Körfezine sarkan koludur. Bu kolun deprem üretebilirliği M6-6,2 arasındadır. Bugün 7 km derinde Biga’da olan M4,5 yıkıcı değildir. 1983’de M6,1’lik depremi VIII yıkım gücünde olmuş 3 kişi ölmüştür. Sıkıntı yok."

Business News