HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Deprem bölgesinde halk valilik yasaklarını dinlemedi: UNUTMAK YOK, AFFETMEK YOK, HELALLEŞMEK YOK!

11 kentin yıkıldığı, on binlerce yurttaşımızın hayatını kaybettiği, yardımın gitmediği, enkazlarına günlerce müdahale edilmeyen 6 Şubat depr...


11 kentin yıkıldığı, on binlerce yurttaşımızın hayatını kaybettiği, yardımın gitmediği, enkazlarına günlerce müdahale edilmeyen 6 Şubat depreminin yıldönümünde, yitirilenler anıldı...

Maraş'ın Pazarcık ilçesinde geçen yıl 6 Şubat'ta saat 04.17'de 7,7, Elbistan ilçesinde ise saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde gerçekleşen depremler büyük yıkıma yol açtı. Art arda yaşanan depremlerin etkilediği 11 ilde resmi verilere göre bile toplam 53 bin 537 kişi yaşamını yitirirken 107 binden fazla kişi de yaralandı. 

Hatay'da karanfiller Asi'ye bırakıldı

Hatay’da Köprübaşı mevkii, Yunus Emre Parkı ve Defne Demokrasi Meydanı'nda üç ayrı anma etkinliği düzenlendi.

Depremlerden en çok etkilenen illerden olan Hatay'da kayıplar için 'sessiz' yürüyüş yapıldı. Asi Nehri'ne yapılan yürüyüşün sonunda nehre yaşamını yitirenler için karanfil atıldı.

Defne Demokrasi meydanında toplanan depremzedeler Adnan Ezelsoy Sevgi Parkı'na yürüdü. Meşalelerle gerçekleşen yürüyüşte, "Sesimizi duyan olmadı" ve "Unutmadık, unutturmayacağız, affetmeyeceğiz" pankartları açıldı.

Yürüyüş sırasında depremin meydana geldiği saat 04.17'de de bir saygı duruşu gerçekleştirildi.

Köprübaşı’nda toplanan binlerce Hataylı, soğuk hava ve sis altında sevdiklerini kaybettikleri depremin saatini, 04.17’yi bekledi.

Hataylılar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i ve CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı protesto etti. "İstifa" ve "Hesap ver Lütfü" sloganları atıldı.

Diyarbakır'da Galeria binasının enkazına karanfiller bırakıldı

Diyarbakır'da da 04.17'de 89 kişinin hayatını kaybettiği Diyar Galeria binasının yerinde bir anma programı yapıldı.

Dört bloklu bu sitede 136 daire, 122 işyeri vardı. Enkaza karanfiller bırakıldı.

Adana hayatını kaybedenler için sokaktaydı

6 Şubat 2023'teki depremlerde Adana'da 13 bina yıkıldı, 418 kişi hayatını kaybetti. 

Merkez Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi'nde depremde yıkılan Alpargün Apartmanı'nda hayatını kaybeden 96 kişi için yakınları anma etkinliği düzenledi. İlk depremin yaşandığı saat 04.17'de binanın enkazının kaldırıldığı alana gelen vatandaşlar, "Hayatlarımız enkaz altında kaldı', "Acımız da öfkemiz de büyük" yazılı pankartlar açtı.

Maraş'ta Ebrar Sitesi önünde zaman durdu

Depremin merkezi olan Maraş'ta yıldönümünde yıkılan Ebrar Sitesinde hayatını kaybedenler için binanın bulunduğu alanda anma etkinliği düzenlendi.

Saatler 04.17'yi gösterdiğinde sirenler çaldı, hep birlikte "Sesimi duyan var mı?" diye seslenilirken, yakınlarını kaybeden depremzedeler duygulandı.  

Duygu yüklü anların yaşandığı etkinlikte yakınlarını kaybedenler gözyaşı döktü. Depremde hayatını kaybedenler için düzenlenen anma etkinliğinin gün boyu süreceği belirtildi.

Adıyaman "Sesimi duyan var mı" diye sordu

Valilik önünde bir araya gelen bölge halkı, kentin simgesi olan ve aradan geçen bir yıla rağmen 04.17'i gösteren saat kulesine kadar "Sesimi duyan var mı" "Memleketimi terk etmeyeceğim" yazılı pankartlarla yürüdü.

Malatya valilik yasağına rağmen andı kayıplarını

6 Şubat depremlerinin yıldönümünde Malatya Valiliği, valilik dışındaki anma eylemlerini yasakladığını açıklamıştı.

TKP Malatya, "Malatya Valiliği'nin yasaklama kararına rağmen temsilcilerin katılımıyla 6 Şubat Depremi'nde yıkılan Hayat Sitesi önündeki anma etkinliğini, 6 Şubat Platformu'yla gerçekleştirdik. 12.30'da Emeksiz Kavşağı'ndaki Sessiz Yürüyüşümüze tüm yurttaşlarımızı bekleriz" açıklaması yaptı. 

Urfa 179 kaybını andı

179 kişinin hayatını kaybettiği, 20 binanın yıkıldığı Urfa’da, yurttaşlar kayıplarını andı. Anmayı Emek Ve Demokrasi Platformu Abide Kavşagı'nda düzenledi.

Gaziantep Polat Sitesi'nde buluştu

Gaziantep merkezde depremin yıldönümünde, 134 kişiye mezar olan Ayşe Mehmet Polat Sitesi'nin önünde anma töreni düzenlendi.

Osmaniye enkaza karanfil bıraktı

Osmaniye’de 132 kişinin yaşamını yitirdiği Metin Tamer Sitesi'nin olduğu alanda gerçekleştirildi. Program, enkaz alanına karanfil bırakmasıyla sona erdi. (SOL.ORG)





















Business News