HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

İstanbul Üniversitesi ayakta! 'Bu kapı sadece bize mi kapalı' (VİDEO)

İstanbul Üniversitesi öğrencileri, kampüsün üniversite bileşeni olmayanların ziyaretine açılmasını ve rektörlüğün uygulamalarını protesto et...


İstanbul Üniversitesi öğrencileri, kampüsün üniversite bileşeni olmayanların ziyaretine açılmasını ve rektörlüğün uygulamalarını protesto etmek için bir araya geldi.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) öğrencileri, okulun kampüslerinin ziyarete açılmasına karşın İÜ öğrencilerine kampüsler arası geçiş yasağı uygulanmasını ve okulun ziyarete açılması kararını protesto etmek amacıyla Vezneciler Meydanı’ndan İÜ Beyazıt Ana Kapı önüne bir yürüyüş düzenledi.

Yoğun katılımın olduğu eyleme Yıldız Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi öğrencileri ve lise öğrencileri de katılım gösterdi.

Yürüyüş sırasında polis barikatıyla karşılaşan öğrenciler barikatları aşarak ana kapının önüne kadar geldiler.

Kapının önünde slogan atan öğrenciler, kapı önündeki merdivenlere yerleşerek rektörle yapacakları görüşme öncesinde sıralanacak talepleri tartıştıkları bir forum gerçekleştirdi. Taleplerin kararlaştırılmasının ardından yönetime görüşme talebi iletildi. Ancak yönetim tarafından öğrencilere “rektör toplantıda ne zaman biter bilmiyoruz” denildi.

Bunun üzerine öğrenciler “Korkma biziz, öğrencileriz!” sloganları atarak rektörle görüşene kadar alandan ayrılmayacaklarını belirtti. 20-30 dakikalık bir bekleyişin ardından rektör görüşmeyi kabul etti. 

"GEREKİRSE HER GÜN GELECEĞİZ"

Görüşmenin ardından öğrenci temsil heyeti tarafından yapılan açıklamada “Rektör, fakülteler arası geçiş kararının dersler çok dolduğu için (!) dersliklerde izdiham yaşanmaması adına alındığını söyledi. Daha sonra uzun uzun bize ‘halk düşmanlığı yapmayın’ dedi. Biz, 'size güvenmiyoruz siz burayı ranta açacaksınız dedik'. Kendisi bunun üzerine ‘söz veriyorum ranta açmayacağım’ dedi ve yaptığımızın niyet okuma olduğunu kendilerinin öyle bir açıklama yapmadığını söyledi. Kararı ise geri almıyorum dedi. Okulu bileşenlerinin yönetmesi gerektiğini söylediğimizde ise öğrenciler olarak bizden proje hazırlamamızı istedi. Yarın yine burada toplanarak bugün yaptığımız gibi bir forum halinde proje hazırlayacağız. Ayrıca karar geri alınana kadar gerekirse her gün burada olacağız” ifadeleri kullanıldı. (CUMHURİYET)

Business News