HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Gazze’de yardım kamyonlarına hücum eden kalabalığa ateş açıldı: 112 ölü!

BM’nin açlık alarmı verdiği Gazze’ye girişine izin verilen 8 yardım kamyonunun etrafını saran binlerce insanın üzerine İsrail güçleri ateş a...


BM’nin açlık alarmı verdiği Gazze’ye girişine izin verilen 8 yardım kamyonunun etrafını saran binlerce insanın üzerine İsrail güçleri ateş açtı... En az 112 kişi öldü. İsrail ordusu çaresiz insanların havadan görüntülerini yayınladı ve ölümlerin izdiham nedeniyle yaşandığını iddia etti. Dışişleri Bakanlığı: "İsrail Hükümeti üzerinde etkisi olan tüm kesimleri, Gazze’de yaşanan vahşeti durdurmaya çağırıyoruz."

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail güçlerinin Perşembe günü Gazze Şehri’nin al-Rasheed Caddesi’nde bir yardım konvoyundaki insanlara ateş açması sonucu en az 112 Filistinlinin öldüğünü ve yüzlerce kişinin de yaralandığını açıkladı. 

Gazze Şehri sakinleri, İsrail güçleri tarafından yardımın tamamen kesildiği bölgede yiyecek aramak için toplanmıştı. STK’lar ve BM uzmanları Gazze’nin kuzeyinde kıtlık korkusunu dile getirmiş ve aralarında bebeklerin de bulunduğu insanların açlıktan öldüğüne dair haberler gelmişti.

Gazze’deki Kamal Adwan Hastanesi’nin ambulans servisi başkanı Fares Afana, sağlık görevlilerinin olay yerine ulaştıklarında yerde yatan “düzinelerce ya da yüzlerce” ceset bulduklarını söyledi. Afana, tüm ölü ve yaralıları almaya yetecek kadar ambulans olmadığı için bazı yaralıların eşek arabalarıyla hastanelere taşınmak zorunda kaldığını söyledi.

Sadece ilk adını veren 31 yaşındaki Ahmad, Middle East Eye’a yaptığı açıklamada yardım kamyonlarının sabah 4’te sokağa ulaştığını ve İsrail güçlerinin konvoya ulaşmaya çalışan insanlara ateş açtığını söyledi. Ahmad kolundan ve bacağından vuruldu:

“Ateş ayrım gözetmeden açıldı, insanlar kafalarından, ayaklarından, karınlarından vuruldu. Bir adam şehit oldu, sonra da tank tarafından ezildi.”

İsrail ordusu, resmi hesaplarından çaresiz Filistinlilerin kamyonların etrafında toplandığını gösteren hava görüntüleri yayınladı ve Filistinlileri toplu katliamdan sorumlu tuttu: “Bölge sakinleri kamyonları kuşattı ve teslim edilen malzemeleri yağmaladı. Kamyonların itmesi, çiğnemesi ve ezmesi sonucunda onlarca Gazzeli öldü ve yaralandı.”.

Dışişleri Bakanlığı’ndan kınama: “İsrail Hükümeti üzerinde etkisi olan tüm kesimleri, Gazze’de yaşanan vahşeti durdurmaya çağırıyoruz.”

“İsrail, Nabulsi meydanındaki Filistinlileri öldürerek, işlemekte olduğu insanlığa karşı suçlara bir yenisini eklemiştir.

Gazzelileri açlığa mahkum eden İsrail’in, bu defa yardım kuyruğundaki masum sivilleri hedef alması, Filistin halkını bilinçli biçimde ve toplu olarak yok etmeyi hedeflediğinin delilidir.

İsrail, Gazze’deki askeri operasyona derhal son vermek zorundadır, ancak İsrail Hükümeti bu kararı alabilecek sağduyu ve vicdana sahip değildir.

Tüm dünya, Gazze’de yaşanan zulmün bölgenin de ötesinde küresel yansımaları olacak bir felakete dönüşmek üzere olduğunu görmelidir. Bu çerçevede, İsrail Hükümeti üzerinde etkisi olan tüm kesimleri, Gazze’de yaşanan vahşeti durdurmaya çağırıyoruz.” (SERBESTİYET)

Business News