HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Altınok’un 'emanetleri' giderek artıyor: 660’ı Antalya’da, 183’ü Ankara’da toplam 843 daire daha! (VİDEO)

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Turgut Altınok'un "Mal bizim değil Allah’ın, hepsi Allah'ın, biz emane...


Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Turgut Altınok'un "Mal bizim değil Allah’ın, hepsi Allah'ın, biz emanetçisiyiz" sözleriyle gündem olan mal varlığıyla ilgili çok çarpıcı yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

"HalkTV’de yayınlanan Kayda Geçsin programının dünkü bölümünde Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok’un kamuya açıkladığı mal beyanında yer alan arsalarla ilgili bilgi vermiş ve sorular sormuştum" diyen gazeteci Murat Ağırel, Altınok hakkındaki çarpıcı açıklamalarına devam etti.

İşte o açıklamalar:

TURGUT ALTINOK'UN MAL BEYANI

"Altınok’un mal beyanını hatırlayalım ne demişti?

'Altınok Gayrimenkul adlı şirketin yüzde 36,59 hissesine sahibim şirkete sermaye olarak verdiğim arsama inşaat yapıldı ve payımıza 183 adet (1+1) daire 12 dükkan düştü, benim payıma ise 67 daire 4,4 dükkan düştü' demişti.

Ancak bu beyanlarına karşılık dairelerin, dükkanların değerlerini açıklamamıştı. Hatta Banka mevduat bilgileri, ziynet eşyaları, araçlar, mevcut döviz, eşlerin mal durumu da duyurulmamıştı.

Bahse konu yer Elmar Towers. Dairelerin kirası 19 bin TL’den satılık olanların fiyatı ise 3 milyon TL’den başlıyor."

ANTALYA’DAKİ DAİRELER!

"Sayın Altınok’a ait olduğunu belirttiğim ama mal beyanında bulunmayan bir arsadan bahsetmiştim. Arsa Antalya’da. Turgut Altınok ile Gayrimenkul şirketinde ortak bulunan Hacı Altınok’a ait.

Arsa Antalya Aksu Altıntaş’ta 12.5 dönüm. Arsa kat karşılığı yine verilmiş. 10 katlı 4 Blok 660 daire 6 dükkan yapılmış.

Sayın Altınok bu arsayı ve daireleri mal beyanında göstermemiş. Mutlaka bir açıklaması vardır.

Şirkete baktım. Öyle ya 660’ı Antalya’da, 183’ü Ankara’da toplam 843 daireden bahsediyoruz. İnşaat da yok. Kat karşılığı verilmiş.


Altınok Gayrimenkul ne kadar vergi ödemiş diye baktım.

Efendim 2020, 2021, 2022 yıllarında tahakkuk eden vergi 0.

Bakın yazı ile "sıfır."

Business News