HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

İstiklal'deki 'İsrail ile ticaret' protestosunda polisten şiddet, darp ve ters kelepçeli gözaltı! (VİDEO)

İstiklal Caddesi’nde İsrail ile ticaretin kesilmesi için eylem yapan ‘Filistin İçin Bin Genç’ grubu üyeleri darbedilerek gözaltına alındı. S...


İstiklal Caddesi’nde İsrail ile ticaretin kesilmesi için eylem yapan ‘Filistin İçin Bin Genç’ grubu üyeleri darbedilerek gözaltına alındı. Siyasiler polis şiddetine ve gözaltılara tepki gösterdi.

AK Parti iktidarının Filistin'de binlerce kişiyi katleden İsrail ile ticari ilişkilerini kesmesini talep eden "Filistin İçin Bin Genç" inisiyatifinden çok sayıda kişi şiddet uygulanarak gözaltına alındı. Birçok siyasetçi polis şiddetine ve gözaltılara tepki gösterdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olayla ilgili 2 emniyet görevlisinin açığa alındığını ve mülkiye müfettişi görevlendirildiğini duyurdu.

İstiklal Caddesi'nde "Filistin İçin Bin Genç" inisiyatifi üyeleri ‘İsrail ile Ticarete Dur De’ sloganıyla eylem yapmak için toplandı. Filistin'e destek yürüyüşüne polis müdahale etti. Polis, yaklaşık 43 kişiyi darbederek ve ters kelepçe takarak gözaltına aldı.

Polis ayrıca görüntü çeken protestocuların telefonlarına da el koydu. 


ÖZEL’DEN MÜDAHALEYE TEPKİ, CHP'DEN HEYET

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstiklal Caddesi’nde İsrail ile ticaretin kesilmesi için eylem yapan ‘Filistin İçin Bin Genç’ insiyatifi üyelerinin gözaltına alınma görüntülerini paylaşarak, “Gençlere yönelik bu muamele; ifade özgürlüğüne, toplanma özgürlüğüne ve anayasaya açıkça aykırıdır. Gözaltındaki gençler derhal serbest bırakılmalıdır. Süreci yakından takip ediyoruz” dedi.

Özgür Özel ayrıca süreci takip etmek amacıyla İstanbul milletvekilleri Yunus Emre ve Ali Gökçek'i görevlendirdiğini duyurdu.

HATİMOĞULLARI: İKTİDARIN TİMSAH GÖZYAŞLARI

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları da yaşananlara ve iktidara tepki gösterdi:  

"AKP-MHP iktidarının mazlum Filistin halkı için döktüğü timsah gözyaşlarının kanıtıdır bu görüntüler! Filistin’de soykırım devam ederken İsrail’le milyon dolarlık anlaşmalara imza atan iktidar, Filistin’le dayanışma ve iktidarın İsrail’le ticari ilişkilerini kesmeye çağıran gençleri işkenceyle gözaltına aldı. Mazlum Filistin halkıyla dayanışan gençlerin tümü derhal bırakılmalıdır."


DAVUTOĞLU: GÜCÜNÜZ GENÇLERE YETİYOR

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu da polis şiddetine ve gözaltılara tepki gösterdi. Davutoğlu'nun x hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"İsrail’le ticarete dur demeye gücünüz yetmedi ama soykırıma uğramaya devam eden Gazzeli kardeşleri için eylem yapan gençleri gözaltına almaya gücünüz yetiyor. Yapmayın! Her birinin yüreklerinin Gazze için çarptığına inandığım polisimizi, zulmünüzün bir parçası haline getirmeyin!"

KARAMOLLAOĞLU: İSRAİL'İN ZULMÜNÜ MEŞRULAŞTIRIYOR

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ise şunları kaydetti:

"İsrail’e ticareti protesto eden gençlerimizin her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum. İsrail'le yapılan ticaret Gazzeli mazlumlara zulümdür, ticareti protesto edenleri rencide edici bir şekilde gözaltına alıp işkence yapmak daha da büyük zulümdür.

Dün Konya, bugün İstanbul…

İsrail’e ticareti protesto eden gençlerimize yapılan bu muamele; İsrail’in zulmünü meşrulaştırmakta ve bu katil devleti cesaretlendirmektedir.

İsrail'le ticaret, Filistin'e ihanettir. Nokta!"


BAKAN YERLİKAYA: 2 EMNİYET GÖREVLİSİ AÇIĞA ALINDI 

Öte yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, protestoya ilişkin X hesabından bir açıklama yaptı.

Açıklama şöyle: "Bugün saat 15.30’da İstanbul Beyoğlu’nda Filistinli kardeşlerimize zulmeden, soykırıma varan katliamlarda bulunan İsrail’le ilgili protesto gösterisi yapılmıştır. Protesto gösterisi bittikten sonra göstericiler dağılmış ancak bir grup tüm uyarılara rağmen dağılmamış; devlet büyüklerine hakaret ederek güvenlik güçlerine mukavemet etmiştir. Olayla ilgili 43 şahıs yakalanmış, 38’i kimlik kontrolü yapılarak serbest bırakılmış, 5 şahsın ise ifadeleri alınarak adli işlem yapılmıştır. Ayrıca olay ile ilgili 2 emniyet görevlisi açığa alınmış ve derhal mülkiye müfettişi görevlendirilmiştir. Konuyla ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır."

SAADET PARTİLİ KAYA: GÖZALTINDA KİMSE KALMADI 

Bu arada Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, gözaltına alınan göstericilerle ilgili bir açıklama yaptı. Kaya X'teki paylaşımında, "Vatan Şube’ye gelerek İsrail’e ticareti protesto için barışçıl gösteri düzenleyen gençlere dönük gözaltı işlemleri için emniyetten bilgi aldık. Şu an itibari ile gözaltında olan hiç kimse kalmadı. Orantısız güç kullanan, hakarette bulunanlarla ilgili de soruşturma talep ettik" ifadelerini kullandı. (GAZETE DUVAR)

Business News