Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

İmam hatip lisesinde öğrenciye taciz: Tutuksuz yargılanan sanık müdür, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atandı!

Fethiye'deki bir imam hatip lisesinin müdürü olan Arif Aslan, bir öğrenciye cinsel istismar ve tacizde bulundu. Tutuksuz yargılanan sanı...


Fethiye'deki bir imam hatip lisesinin müdürü olan Arif Aslan, bir öğrenciye cinsel istismar ve tacizde bulundu. Tutuksuz yargılanan sanık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yeni bir göreve atandı.

Fethiye'deki bir imam hatip lisesinin müdürü olan Arif Aslan, bir öğrenciye cinsel istismar ve tacizde bulundu. Tutuksuz yargılanan sanık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yeni bir göreve atandı.

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin müdürü Arif Aslan, 2022-2023 öğretim yılı içinde bir kız öğrenciye cinsel istismar ve tacizde bulundu.

İstismar ve tacizi fark eden okulun İngilizce öğretmeni, rehber öğretmenin de desteğiyle olayı açığa çıkardı. Olayın açığa çıkmasının ardından öğrencinin ailesi şikayette bulundu ve müdür Arif Aslan’a dava açıldı. Davanın ilk duruşması bu yılın Şubat ayında görüldü. Duruşmada sanık Aslan'ın tutuksuz yargılanmasına karar verildi. 

Ayrıca davanın ardından Milli Eğitim Müdürlüğü’nce de hakkında soruşturma açılan Arif Aslan okuldaki görevinden alındı. Ancak Aslan sonrasında yargılanıyor olmasına rağmen Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yeni bir göreve atandı.

Avukatlığını Ensar Vakfı'nın başkanı üstlendi

Öte yandan sanığa ilişkin iddialar, yargılama sürecine yönelik siyaset ve tarikat bağlantılı müdahaleler olmuş olma olasılığını gündeme getiriyor.

Arif Aslan’ın gözaltına alınmasından hakkında dava açılmasına kadarki süreçte, sanığın avukatlığını Cemil Kaşlı üstleniyor. Avukat Cemil Kaşlı aynı zamanda Fethiye Ensar Vakfı Başkanlığı görevini de yürütüyor. Soruşturma sonunda kimi detayların açığa çıkması nedeniyle Fethiye Ensar Vakfı Başkanının davadan çekildiği iddia ediliyor. Ancak istismara uğrayan öğrencinin yakınları, söz konusu çekilmenin vakfın adını olaya karıştırmamak için olduğunu belirtiyor.


İddia: Müdürlüğe giden süreçte FETİMDER etkisi

Mağdur yakınları sanık Aslan'ın tarikat bağlantılı kimi tarikatlar tarafından korunduğunu savunurken, okuldaki kimi öğretmenler başka detaylara da işaret ediyor.

Sanık Aslan'ın, Fethiye'deki neredeyse tüm imam hatip okullarıyla işbirliği yapan ve söz konusu okulların müdürlerinin belirlenmesinde etkili olduğu belirtilen Fethiye İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'yle (FETİMDER) de ilişki olduğu biliniyor.

Aslan'ın Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne müdür oluşunda da FETİMDER'in etkili olduğu belirtiliyor. 2022-2023 öğretim yılında Üsküdar Salacak İmam Hatip Ortaokulu’na yeni müdür olarak atanan Arif Aslan'ın, birdenbire Fethiye Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne meslek dersleri öğretmeni olarak tayini çıkıyor. Aynı dönem eşi de okulda ücret karşılığı ek derslere giren Aslan, ikinci dönem mevcut müdürün istifası ile okula müdür olarak atanıyor.

Okulda uzun zamandır görev yapan öğretmenlerden edinilen bilgilere göre, okulun 10 yıllık geçmişinde 10 farklı müdürün görev yaptığı ve bu durumun nedeninin de FETİMDER ile uyumlu olmayan müdürlerin dernek tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü'ne baskı yapılarak değiştirildiği yönünde.

Öte yandan gündeme gelen bir diğer iddia ise olay henüz soruşturma aşamasındayken İstanbul Önder Vakfı’ndan bir yetkilinin, AKP Muğla İl Başkanlığı ile temasa geçtiği ve Arif Aslan’ın göreve iadesi için aracılık talep ettiği şeklinde.

Avukatlardan açıklama: 'Uyarıyoruz, peşinizi bırakmayız'

Şubat ayında yapılan ilk duruşmada mağdur vekilinin tutukluluk talebine rağmen sanığın tutuksuz yargılanması, olayın kamuoyu tarafından duyulmamasına bağlanıyor. Avukatlar ve mağdur yakınları ise mahkemenin kimi çevrelerce baskı altında olduğunu ve bu nedenle sanığın tutuksuz yargılandığını dile getiriyor.

İstismara uğrayan öğrencinin avukatlarından Maya Deniz Karamustafa, olayın üstünün daha fazla örtülmemesi için soL'a ulaştığını belirterek kimi açıklamalarda bulundu.

Sanığın öğrenciye karşı istismarda bulunduğuna ilişkin suçlamaları reddettiğini aktaran Karamustafa, "Ancak bizim elimizde bu durumu kanıtlayan somut delillerimiz var ve bu delilleri mahkemeye sunduk. Bir eğiticinin öğrencisine bu şekilde davranması kabul edilemez. Burada olan şey çok bariz bir istismar" dedi.

Karamustafa, açıklamasına şöyle devam etti:

"Bu sebeple sanığın çocuğun cinsel istismarı suçundan, en ağır şekilde cezalandırılması için elimizden geleni yapıyoruz. Mahkemenin de ortada bir istismar olduğuna kanaat getireceğine ve sanığı cinsel istismar suçundan cezalandıracağına dair inancımız tam.  Bu süreçte öğretmenlerinin de desteği çok büyük oldu. Tüm dava sürecinde çocuğun haklarının korunması için birlikte çabalıyoruz. İdari süreci de yakından takip ediyoruz. Sanığın bir daha mesleğine geri dönmemesi için de aynı şekilde elimizden geleni yapacağımıza söz veriyoruz.”

25 Eylül’de ikinci duruşması görülecek olan davaya müdahil olan, aynı zamanda TKP Muğla İl Başkanlığı görevini de sürdüren Avukat Ahmet Aksüt ise sanığın hak ettiği cezayı alabilmesi için kamuoyu desteğinin önemli olduğunu belirtti.

Duyarlı herkesin duruşma günü orada olması için çağrıda bulunan Aksüt, tarikatlara işaret etti:

“Sanık Arif Aslan’ın işlediği suçun cezasını çekmesini istiyoruz, yargının elinden tarikat bağlantıları ile kurtulmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu olayın üzerinin örtülmesi için çalışan herkes bizim gözümüzde sanığın suç ortağıdır. Bu ülke, Ensar Vakfı'nın evinde 45 çocuğa tecavüz edilmesi olayını yaşadı, tecavüzler için 'bir kereden bir şey olmaz' diyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı gördü. Bizi endişelendiren bu anlayışın Fethiye’deki uzantılarının davaya etki etme çabalarıdır. Uyarıyoruz, sakın buna tevessül etmeyin, ifşa ederiz, peşinizi bırakmayız. Bırakın mahkeme işini yapsın, bırakın adalet yerini bulsun. Tarikatlar nedeniyle çocuklarımızın istismar, taciz ve ölümüne artık dur demek zorundayız. Narin’in katilinin de tarikat düzeni olduğunu biliyoruz. Tarikatlar dağıtılmadığı sürece de çocuklarımızı korumamız mümkün olmayacak. Bu nedenle 25 Eylül saat 14:00’de yapılacak olan duruşmaya tarikat düzenine karşı olan tüm yurttaşlarımızın desteğini bekliyoruz.” (SOL.ORG)

Hiç yorum yok

SON YAZIDAN