Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Prof. Dr. Süleyman Pampal'dan Bitlis uyarısı: 'Beklenen büyük depremin uyarıcısı'

Tatvan ilçesinde 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, uyarılarda bulundu. Afet ve Acil Durum Yöne...


Tatvan ilçesinde 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, uyarılarda bulundu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Bitlis'in Tatvan ilçesinde 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Yaşanan sarsıntı saat 14.50'de gerçekleşti ve derinliği 7 kilometre olarak ölçüldü.

Öte yandan Kandilli Rasathanesi ise Bitlis'teki depremin büyüklüğünü 4.7 olarak duyurdu.

Prof. Dr. Süleyman Pampal

Deprem uzmanı Süleyman Pampal, Bitlis'te yaşanan depreme ilişkin CNN TÜRK'te açıklamalarda bulundu. Pampal, şu uyarılarda bulundu: "Bölgede daha büyük deprem olacak yerler var ama bu depremin bu beklenen büyük depremin uyarıcısı diyebiliriz.

Son günlerde bu bölgede depremler oluyor. Çünkü 6 Şubat depremlerinden sonra Arap levhası hareket etti. Afrika levhası, Anadolu ve Arap levhalarının sınır bölgesinde meydana geldi.

Bu biraz Van'ın batısında. Buranın doğusunda Hakkari malum bizim deprem beklediğimiz bir yer. Doğu Anadolu ve Kuzey Anadolu'nun kesiştiği bölgede fay var.

Yine her an büyük bir deprem üretebilecek bir fay. Bu bölgedeki depremler maalesef bizi kaygılandırıyor. Uyarıcı bir deprem. Bölgede büyük beklenti olan faylar var." (GAZETE DUVAR)

Hiç yorum yok