Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Üniversite öğrencileri kadın cinayetleri için siyah giyindi! İstanbul'daki çifte kadın cinayetine yayın yasağı getirildi...

Türkiye'nin gündemine oturan Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner cinayetleri için tepkiler sürüyor. Üniversite öğrencileri yaşanan vahşete dik...


Türkiye'nin gündemine oturan Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner cinayetleri için tepkiler sürüyor. Üniversite öğrencileri yaşanan vahşete dikkat etmek için siyah giyindi.

Türkiye'nin dört bir yanında üniversite öğrencileri, Semih Çelik tarafından öldürülen 19 yaşında olan İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil ile son zamanlarda yaşanan kadın cinayetlerine dikkat çekmek için siyah giyinme kararı aldı.


Bugün için alınan karara ülke genelindeki üniversitelerden birçok öğrenci ve öğrenci kulüpleri destek verdi. 

Siyah kıyafetler giyip pankartlar taşıyan öğrenciler bazı okullarda protesto yürüyüşü düzenledi. Öğrenciler, 'Kadına ve çocuğa dokunma' sloganları attı. 


Öğrencilerin ellerinde tuttukları afişlerde 'Halkın sesi susturalamaz', 'Sosyolojinin gücü değişimin anahtarıdır', 'Eşitlik ve adalet için buradayız! Bir aradayız', 'Hızlı adalet güçlü toplum' yazdığı görüldü.

Öte yandan bugün, Medipol öğrencileri ortak bir çağrıyla, Semih Çelik tarafından katledilen Ayşenur Halil için bir araya geldi.


Kampüste ellerinde parkartlarla protesto düzenleyen öğrencilerin, ağırlıklı olarak 'siyah' giyindiği görüldü.

Öğrenciler, "Hak, hukuk, adalet" ve "Susma, sustukça sıra sana gelecek" şeklinde sloganlar attı.


İstanbul'daki çifte kadın cinayetine yayın yasağı

İstanbul'da bir şüphelinin iki ayrı ilçede iki kadını öldürdükten sonra intihar ettiği olaya ilişkin yayın yasağı getirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fatih'teki surlardan atlayarak intihar eden S.Ç'nin, öncesinde Eyüpsultan ilçesindeki evinde A.H'yi, surlarda ise İ.U'yu öldürdüğü olayla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliğine yazı yazarak yayın yasağı kararı alınmasını talep etti.

Savcılığın talep yazısında, medyada yer alan yayınlarda, toplum sağlığı ve ahlakı ile kamu düzeninin bozulması riskinin meydana geldiği belirtildi.

Soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı kararı alınması istenen yazıda, suç işlenmesinin önlenmesi, kamu düzeninin ve genel sağlığın korunması amacıyla konuyla ilgili internet ortamında yer alan haberlere erişimin engellenmesi kararı verilmesi de talep edildi.

Talebi değerlendiren hakimlik, Basın Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince, soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı verilmesine, konuyla ilgili internet ortamındaki haberlerin içeriklerinin çıkarılmasına ve erişim engeli kararı alınmasına karar verdi.

Hakimlik, kararın Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığına gönderilmesine ve en geç 4 saat içinde yerine getirilmesine hükmetti. (CUMHURİYET)

Hiç yorum yok