Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

Grev, ülke genelinde tren seferlerini durdurdu!

Kamu emekçileri AKP’nin şaka gibi zam teklifine karşı grevde. Dün gece 00.00’dan itibaren greve başlayan demiryolu çalışanları İstanbul, Ad...


Kamu emekçileri AKP’nin şaka gibi zam teklifine karşı grevde. Dün gece 00.00’dan itibaren greve başlayan demiryolu çalışanları İstanbul, Adana ve İzmir'de tüm tren seferlerini durdurdu. Demiryolu emekçilerinin grevi ülke genelinde yüzde 95'e varan bir başarı sağladı.
Kamu emekçileri, hükümetin yüzde 3.5+4 zam teklifi ve grevli toplu sözleşme hakkını tanınmamasına karşı bugün grevde. Grevin başlaması ile birlikte ilk büyük başarı demiryolu emekçilerinden geldi. Grev tren seferlerinin yüzde 95'ini durdurdu.
"Yüzde 95 başarı sağlandı"
Tren yollarındaki greve ilişkin soL’a konuşan Birleşik Taşımacılık Sendikası Genel Sekreteri Nazım Karakurt, ülke genelindeki demiryolu yük ve yolcu taşımacılığında yüzde 95’e varan büyük bir katılım sağladıklarını dile getirdi.
Adana, Malatya, Sivas, Samsun, Diyarbakır, İstanbul, İzmir ve Ankara’da grevin yüzde 100’e yaklaşan oranda başarı sağladığını vurgulayan Karakurt, kendileri için özellikle önemli olan İstanbul, İzmir ve Adana’daki tüm seferleri durduklarını ifade etti.
"Tehditlere rağmen trenler durduruldu"
Demiryolu çalışanlarının büyük bir kararlılık göstererek, kendilerine “bu yasa dışı bir eylemdir” diye yazı gönderen ve tehdit eden TCDD Genel Müdürlüğü’ne yanıt verdiğini belirten Karakurt, Ankara’daki Yüksek Hızlı Trenler dışında seferlerin tamamen durduğunu dile getirdi.
İstanbul'da banliyö seferleri tamamen durdu
İstanbul’da banliyö trenlerini durduran demiryolu emekçilerinin grevinde yüzde 100’e ulaşan bir başarı sağlandı. İstanbul’da banliyö seferleri durmuş durumda.
Konuya ilişkin soL’a bilgi veren, KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Hasan Bektaş, grevde yüzde 100 başarı sağladıklarını ve hiçbir trenin hareket etmediğini söyledi. Haydarpaşa ve Sirkeci Garı'nda tren seferlerini tamamen durdurduklarını belirten Bektaş, kamu emekçileri olarak haklarını aramayı sürdüreceklerini dile getirdi.

Hiç yorum yok

SON YAZIDAN